Anasayfa > Oyun Haberleri > Death Stranding Korsan Kullanıma Yenik Düştü

Death Stranding Korsan Kullanıma Yenik Düştü

Çıkışından üç ay sonra Death Stranding korsan kullanıma yenik düştü. Denuvo ile korunan yapımın şifreleme sistemi hacker gruplarınca kırıldı.

Denuvo koruması ile çıkış yapan Death Stranding uzun bir süredir kırılmamış ve yapımcı ekibi sevindirmişti. Diğer tarafta koruma sisteminin geliştiricileri ise oyunlarının bir noktada kırılacağı konusunda hemfikir. Mart ayında Denuvo hakkında demeç veren ekip, ana gayenin oyunun ilk ay satışlarını korumak olduğunu belirtmişi.

Death Stranding korsan

Sevilen Hideo Kojima oyunu ise saatler önce kırılarak korsana yenik düştü. Birçok yasa dışı dijital kopya dağıtan sitede yerini alan yapım çıkışından tam olarak 92 gün sonra hacker grupları tarafından kırıldı. Hideo Kojima tarafından geliştirilen Death Stranding, PR sürecinde büyük bir gizem furyasına sebep olmuş ve oyuncuları heyecanlandırmıştı. Oyun dünyasından olumlu not alan ve pek sevilen yapım kilit hacker gruplarına karşı ancak üç ay dayanabildi.

Gün içerisinde dijital kopyası illegal şekilde ele geçirilen tek yapım ise Death Stranding değil. Denuvo ve ayrı olarak farklı bir koruma sistemi ile donatılmış Mafia Definitive Edition da korsan kullanımdan nasibini aldı. Çıkış yaptığı tarihten 20 gün sonra ele geçirilen oyunun kopyası internetin çeşitli köşelerinde yer almaya başladı. Mafia serisinin ilk halkasını yenileyen Mafia Definitive Edition ve Death Stranding korsan kullanıma bir gecede kurban gitti.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir