Anasayfa > Oyun Haberleri > Diablo 2: Resurrected 20 Yıllık Kayıt Dosyalarını Destekleyecek

Diablo 2: Resurrected 20 Yıllık Kayıt Dosyalarını Destekleyecek

Diablo 2: Resurrected, Blizzard’ın efsane oyununu tekrar yaratacak. Elden geçirilen oyun 20 yıllık kayıt dosyalarını da destekleyecek.

Diablo 2: Resurrected geçtiğimiz haftalarda BlizzConline’da duyuruldu. Bir türü tanımlayan efsane yapım Diablo 2, yeni sürümü ile yıllar sonra tekrar bizlerle olacak. Heyecanla beklenen oyun hakkında geçtiğimiz gün yeni detaylar da ortaya çıktı. Diablo 2’yi baştan aşağı yenileyen sürüm yıllık eski kayıt dosyalarını destekleyecek.

Diablo 2’yi yıllar önce oynayan ve kayıt dosyalarına sahip olan oyuncular cilalanan sürümde kaldıkları yerden devam edebilecek. Bu özelliğin ortaya çıkış şekli ise oldukça ilginç oldu. Projenin yapımcılığını üstlenen Matthew Cederquist konu hakkında bir açıklamada bulundu.

“Remastered sürümün üzerine çalışırken acaba eski kayıtlar çalışır mı diye düşündük ve bunu denedik. Kayıtları açtık ve çalıştı. Bunun harika bir özellik olduğunu düşündük.”

Diablo 2 oyun tarihine adını altın harflerle yazdıran yapımlardan biri olarak biliniyor. İnsanların seneler önce oluşturduğu karakterleriyle 20 yıl sonra çağa uygun grafikler ve teknik bir altyapıyla tekrar buluşacak olması oyuncuları heyecanlandırıyor.

Oyunun duyuru fragmanını aşağıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.

Yeni sürüm ise 4K grafiklerinin yanı sıra 7.1 surround ses desteğiyle gelecek. Oyunda alpha aşamasında olan bir çok oyunculu taraf da olacak. Diablo 2: Resurrected çıkış tarihi ise henüz tam olarak duyurulmadı. 2021 yılında çıkması beklenen yapım PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X çıkış yapacak.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir