Anasayfa > Oyun Haberleri > Disco Elysium Geliştiricileri Yeni Oyun Hazırlığında

Disco Elysium Geliştiricileri Yeni Oyun Hazırlığında

Disco Elysium geliştirici ekibi ZA/UM paylaştığı iş ilanı ile yeni bir proje üzerinde çalıştığı hakkında ipuçları verdi.

2019 yılında çıkış yapan Disco Elysium başta rol yapma oyunu hayranları olmak üzere oyun dünyasında pek çok kişiyi etkilemiş, aldığı yüksek notlar ile başarısından söz ettirmeyi başarmıştı. Ülkemizde de resmi Türkçe çevirisinin yapıldığı haberi ile ünü artan Disco Elysium özgün oynanışı ve etkileyici hikayesi ile adından bir hayli söz ettirmeyi başarmıştı.

Geliştirici ekip ZA/UM oyunun bu başarısına sessiz kalmamış, Disco Elysium‘un çıkışından beri verdikleri demeçlerde bir devam oyununa kesin gözü ile baktıklarından bahsetmişlerdi. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da ZA/UM’un yeni bir oyun projesi içerisinde olduğu paylaşılan iş ilanları ile netlik kazandı.

Disco Elysium Türkçe

ZA/UM Studio resmi hesabından yapılan duyuru ile şirketin Birleşik Krallık ofisi için bir eleman arandığı ortaya çıktı. “Environment Concept Artist” yani “Çevre Konsept Sanatçısı” başlığı ile yapılan paylaşımın yeni bir Disco Elysium oyunu için mi yoksa başka bir proje için mi olduğu henüz net değil. Ancak iş ilanı içerisinde yer alan bazı noktalar bu işe alımın Disco Elysium’un devamı için olmadığını, yeni bir bilim kurgu projesi geliştirildiğini işaret ediyor.

“Bilim kurgu evreninde çevreler, binalar ve iç mekanlar tasarlamak”

Şeklinde ifade edilen iş tanımı bizlere ZA/UM’un yeni bir proje üzerinde çalıştığını düşündürdü. Şirket bünyesinde her iki projeyi de geliştirmek için yeterli sayıda çalışan olması yeni bir projeye imza atacak olmalarını da mümkün kılıyor. Bunun yanında işe alınacak kişinin bilim kurgu sevgisine sahip olması da ilanda yer alan ek notlardan birisi.

ZA/UM’un yeni oyunu hakkında bilgiler ortaya çıktıkça bunları sizlere aktarıyor olacağız.

Disco Elysium Türkçe Dil Desteğine Nihayet Resmi Olarak Kavuşuyor!

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir