Anasayfa > Blog > Discord Nedir? Hangi Cihazlarda Çalışır? Nasıl Kullanılır?
discord nedir, nasıl kurulur

Discord Nedir? Hangi Cihazlarda Çalışır? Nasıl Kullanılır?

Günümüzün popüler yan uygulamalarından birisi olan Discord Nedir? Hangi cihazlardan erişim sağlanır? Nasıl kullanılır? Tüm detaylar yazımızda.

Oyuncular bazı uygulamaları dönem dönem oldukça yoğun kullanmaktalar. Özellikle rekabetçi ve multiplayer oyunlarda sesli iletişime önem verdikleri için, kaliteli uygulamalar onlar için oldukça önemli. Discord nedir sorusunun cevabı da burada yatıyor zaten. Discord günümüzün popüler sesli iletişim uygulamasıdır.

Geçmişte Ventrilo ve Teamspeak 3 kullanan oyuncu güruhu, bir dönem gündeme oturan Skype’ı da oldukça uzun bir süre kullandı. Fakat günümüzde geri kalan uygulamaların üzerine toprak atmış bir uygulama olarak Discord öne çıkıyor. Peki hangi platformlarda indirip kullanılabiliyor? Nasıl kullanılır? Gelin bu sorulara da yanıtlarımızı discord nedir sorusunda olduğu gibi hızlı hızlı verelim.

Discord Sistem Gereksinimleri

Discord Hangi Cihazlarda Çalışır?

Discord an itibariyle ios, android, mac, linux, microsoft için uygulamasını geliştirmekte. Tüm uygulamalarını sitelerini üzerinden indirebilir ya da kullandığınız cihazın marketinde ufak bir arama yapabilirsiniz. Discord hafif ve stabil bir uygulama olmasıyla da öne çıkıyor. Dolayısıyla cihazınızın türü ve zayıflığı discord çalıştırmayacağı anlamına gelmiyor. Discord Kurulumu da oldukça basit bir uygulama, bütün platformlarda çift tıklama ardından kurulum yolunu seçmenizle beraber arka planda geri kalan bütün işlemleri kendisi halletmekte.

Discord’u Öne Çıkartan Özellikleri

Nasıl kullanıldığı başlığına geçmeden hemen önce bu kısa başlığı da aradan çıkartalım. Discord hafif ve basit olmasıyla zaten kulvarı önde kapatabiliyor. Fakat bununla da sınırlı kalmıyor, oldukça stabil çalışıyor. Tabii burada sunucu yoğunluğundan kaynaklanan durumları da göz önüne almak lazım, hiç sıkıntı çıkmıyor dersek yalan olacaktır.

Diğer platformlara göre öne çıkartan yönlerinden de bahsetmek lazım. Mesela Skype sizin internet bağlantınız üzerine kurulu, dolayısıyla daha az stabil denilebilir. TS3 ise kendi alanınıza sahip olmanın ücretli olduğu bir platform, yanı sıra discord’a göre yine daha az stabil ve daha karmaşık. Ventrilo ise biraz taş çağından kaldı.

İçeriğinde yer alan çapraz platform desteği, bot sistemleri, sunucularında kişi sınırı belirtmemiş oluşu ve market de diğer platformlar ile arasına rahatlıkla birkaç kulaç mesafe koyan diğer özellikleri diyebiliriz.

Discord nedir ve Discord nasıl kullanılır?

Tüm kurulumu gerçekleştirdiniz (gerçi gerçekleştirmeseniz de Discord’u tarayıcılar üzerinden kullanabiliyorsunuz ama uygulamayı kurmak en mantıklı yol sunduklarından dolayı) ve vakit artık iletişime geçip arkadaşlarınızla oyun oynama vakti değil mi? İşe öncelikle Discord üyeliğinizi oluşturarak başlamanız gerekiyor. Burada dikkat edilmesi gereken unsur ise şu, girdiğiniz sunucular discord üzerinden kayıtlı kalıyor ve tek üyelik ile hepsine tüm cihazlarınızdan bağlanabiliyorsunuz. Dolayısıyla aklınızda kalacak, unutmayacağınız bir üyelik oluşturmanız oldukça önemli. Burada üyelik açarken sadece uygulamaya girmeniz yetmekte. Rehberimize devam ederken bilgisayar platformlarını göz önünde bulunduracağımızı da belirterek devam edelim.

Bir Sunucu Başlatmak ya da Bir sunucuya bağlanmak

Discord Sunucusu oluşturma konusunda en önemli unsurun bölge seçimi olduğunu unutmayın. Türkiye için en uygun bölge Europe/Avrupa olmasına karşın Discord’un en güçlü sunucuları Rusya üzerinde çalışmakta. Tercih tamamen sizin. Bölge seçimi ardından sunucu adınızı ve görselinizi de ayarladıktan sonra sunucuyu başlatarak arkadaşlarınızla sesli iletişime başlayabilirsiniz.

Sunucuyu oluşturduktan sonra, bulunduğunuz oda solda görünecektir, odanın yanındaki çark butonuna tıklayarak odanın ses konusundaki bit hızını değiştirerek daha kaliteli bir ses elde edebilir ya da bağlantınız kötüyse bit hızını düşürerek daha stabil bir erişim sağlayabilirsiniz.

Discord sunucusuna bağlanma aşamasındaysa arkadaşlarınızdan ya da internetten bulduğunuz discord’un davet linklerini kullanarak sunucuya bağlanabiliyorsunuz. Mesela SaveButonu adresinin orijinal discord adresine bağlanmak için bu davet kodunu kullanabilirsiniz.

Ses Ayarlamaları ve Bas Konuş

Discord kurulduğu anda hazır ayarları ile iletişim kurabilmenizi sağlar. Yine de çoğu oyuncu kişisel ayarlar yapmayı tercih etmektedir. Bunun yanı sıra çıkabilecek sorunların ve yaşanabilecek problemlerin de en basit çözümleri yine ses ayarlamaları ile elde edilir.

discord nedir discord ses ayarları

 

Görselde işaretlediğimiz alandan ses ayarları paneline ulaşabilirsiniz. Buraya tıkladıktan sonra soldaki ses ve görüntü ayarları kısmına geçiyoruz.

Burada giriş sesi kısmı mikrofonunuz, çıkış sesi kısmı ise kulaklık ya da hoparlör olmalı. Eğer sesle ilgili bir sorun yaşamaktaysanız discord burada seçim yapma özgürlüğü tanımaktadır. Yani hali hazırda kullandığınız cihazları seçerek ya da seçimlerinizle denemeler yaparak sizin için doğru iletişim yollarını kolaylıkla bulabilirsiniz. Daha sonrasında ise ayarlamaları yaptığınız kısmın altında bulunan kontrol seçeneği ile sorunu çözüp, çözmediğinizi teyit edebilirsiniz.

Sorunları aştıktan sonra ise sıra konuşma biçiminizi seçmekte.

Ses Etkinliğini Algıla seçeneği açıksa, Discord siz konuştuğunuzda mikrofonunuzu aktif hale getirirken, sessizlik durumunda mikrofonu kapatıyor ve parazit sesleri bu şekilde önlemiş oluyor. Burada, sesi hangi aşamadan sonra algılayacağını seçebildiğiniz gibi kolaya kaçarak otomatik algılamayı da aktif duruma getirebilirsiniz. Yine de manüel olarak ayarlamanız tavsiyemizdir.

Eğer ses etkinliğini algıla seçeneğini aktif ettikten sonra algılanacak sesi en yükseğe getirirseniz aynı zamanda mikrofonunuzu sürekli olarak açık bırakmış olursunuz.

Bas Konuş seçeneği açık olduğunda ise mikrofonunuzu aktif hale getirecek bir tuş atıyorsunuz ve sadece o tuşa basılı tuttuğunuzda sesiniz karşı tarafa iletiliyor.

Discord Gelişmiş Ayarlar

Eğer daha fazla manüel değişiklik yapmak isterseniz bunları da discord’un ses ve görüntü ayarları bölümünden ayarlayabilirsiniz. Fakat genellikle burada discord’un fabrika ayarları oldukça yeterli bir vaziyette oluyor.

Save Butonu üzerinden oyun haberleri okuyabileceğinizi biliyor muydunuz? Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere.

 

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

4 Yorumlar

  1. discord mevcut rakipleri arasında en çok öne çıkan, gayet işlevsel bir uygulama. bilgilendirici yazı için teşekkür ederiz save butonu.

  2. Discord gerçekten iyi uygulama ama Skype ve Team Speak’in yeri ayrı

  3. Vaktinde Raidcall vardı, bir klan savaşı dönüyordu aman ya rabbim. İşte bu da onun modern hali.

  4. Discord olmasaydı büyük bir boşluk olurdu yerini başka bir uygulama alamazdı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir