Anasayfa > Oyun Haberleri > DOOM Eternal Serinin Satış Rekorunu Kırdı

DOOM Eternal Serinin Satış Rekorunu Kırdı

Geçtiğimiz günlerde çıkış yaparak oyuncuların beğenisini toplayan DOOM Eternal bir rekora imza attı. Başarılı oyun serinin satış rekorunu kırdı.

Bethesda tarafından geliştirilen DOOM Eternal geçtiğimiz günlerde oldukça başarılı denilebilecek şekilde çıkışını gerçekleştirdi. Oyunculardan olumlu dönütler alan oyun bu başarısını bir rekora imza atarak da gösterdi. DOOM Eternal, DOOM serisinin en çok satış yapan oyunu ödülünü eline aldı.

Serinin bir önceki oyunu DOOM(2016) idi. DOOM Eternal, çıkış yaptığı hafta sonu bir önceki oyunun çıkış hasılatını ikiye katlamayı başardı. Aynı zamanda serinin ilk hafta sonu satış rekorunu kırmayı da başardı. DOOM Eternal’ın bu başarısını Steam listelerinde görmek de mümkün. Oyun çıkış yaptığı hafta boyunca en çok satış yapan oyunlar sırasında zirveyi korudu. Aynı zamanda çıkışıyla birlikte Steam üzerinde anlık 100.000 oyuncuya ulaşmayı da başardı.

DOOM Eternal

Oyun eleştirmenlerden de olumlu notlar almayı başardı. PC, Xbox ve PS4 platformlarında 90, 89 ve 87 gibi puanlara ulaşan başarılı oyun ayrıca OpenCritic üzerinde de eleştirmenlerin %96’sından olumlu dönüşler almış durumda. Bazı eleştirmenler oyunu “Modern Klasik” olarak görmeye başladı bile.

Oyunun kendisi kadar oyun motoru olan idTech® 7 de olumlu eleştirilerden nasibini aldı. Teknoloji eleştirmenleri oyun motorunu da başarılı olarak değerlendirdi.

Bethesda Softworks’ün Küresel Satış alanındaki Kıdemli Başkan Yardımcısı Ron Seger konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: Harika oyunumuza verdikleri müthiş desteklerinden dolayı milyonlarca hayranımıza teşekkür borçluyuz. Binlerce perakende satıcısının kapanmış olmasına rağmen bir sürü hayranımızın DOOM Eternal‘ın keyfini çıkarabiliyor olmasından sevinç duyuyoruz.

 

 

 

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir