Anasayfa > Oyun Haberleri > Doom Guy Karakterinin Gerçek İsmi de Doom Guy’mış!

Doom Guy Karakterinin Gerçek İsmi de Doom Guy’mış!

Doom Guy karakterinin gerçek ismi ne merak edenlere müjde. Doom Guy’ın isminin meğerse gerçekte de Doom Guy olduğu doğrulandı!

Doom Guy (Doom’daki Adam) karakterinin gerçek ismi, oyuncular arasında zaman zaman tartışmanın fitilini ateşleyen konulardan biri. 90’lı yıllarda çıkarılan Doom romanlarında Doom Guy’ın ismi Flynn Taggart olarak geçiyordu. Ancak, Doom 3 romanlarında, karakter John Kane olarak anıldı. The Doom 2016 ve Doom Eternal oyunlarında ise, Doom Guy’a “The Doom Slayer” dendi. Anlayacağınız bu tartışmanın süregelmesinin bir çok ve geçerli sebebi var.

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ve RTX 2080 Ti Kapışması: 4K Doom Eternal!

Neyse ki, bu duruma son nokta koyuldu. Dün, Doom 2 oyununun piyasaya sürülmesinin 26. yıl dönümüydü. Bu nedenle, oyun dünyasının tanınan isimlerinden oyun tasarımcısı ve programcı John Romero, Twitter üzerinden hayran sorularını yanıtladı. Tabii ki, sorulan sorular arasında bir klasik, Doom Guy’ın gerçek isminin ne olduğu da vardı. @firithpanda kullancısının sorduğu soruya, Romero’nun verdiği cevapsa açık ve net oldu: “Doom Guy’ın ismi Doom Guy.”

John Romero’nun verdiği bu kısa ve net yanıt, tartışmaların alevini söndürmekten fersah fersah uzak. Acaba Romero bu soruyla muhatap olmaktan sıkıldığı için mi, kestirip attı? Yoksa Doom Guy isminin kendisinde bir gizem mi var? Eğer isim buyduysa, neden diğer adlar kullanıldı. Acaba bunlar kod adlar mıydı. Doom serisi bize bu soruların yanıtlarını vermeden Doom Guy’ın gerçek ismi sorusu gündeme gelmeye devam edecek.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir