Anasayfa > Oyun Haberleri > DOOM Patates Gücüyle Çalıştırıldı!

DOOM Patates Gücüyle Çalıştırıldı!

DOOM, bu kez 100 adet küflü patates ile çalıştı. Detaylar haberimizde.

Gebelik testi cihazında, iPod’da, hesap makinesinde hatta termostatta DOOM oynandığını gördük ama bu seferki gerçekten “Pes doğrusu!” dedirtti. Equalo adlı YouTuber, DOOM’u Raspberry Pi Zero adlı geliştirme kartına, patatesler ile güç verip çalıştırmayı başardı.

DOOM Ve DOOM II İçin Dev Güncellemeler Geldi!

Equalo bu deney için gerekli olan 100-120 miliamper ve 5 volt’u elde etmek için yaklaşık 770 adet dilimlenmiş patates gerektiğini hesapladı. Eve 100 kilo patates getirdi ve ardından haşladı. Patatesleri dilimledikten sonra Raspberry Pi Zero’yu taktı. Fakat işe yaramadı. Dilimlediği patateslerden yeteri kadar amper çekmesine rağmen küçük bilgisayarı önyükleme yapamıyordu. Ancak Equalo pes etmek istemiyordu. Aynı zamanda bu geçen zaman içerisinde patatesler küflenmeye başlamıştı. Pes etmek bilmeyen Equalo, Raspberry Pi Zero yerine TI-84 adlı grafik bilimsel hesap makinesi ile çalıştırmaya karar verdi. Hesap makinesinin pillerini çıkardı ve küflü, kokuşmuş patatesleri taktı. Ve en sonunda başardı. 6 günün sonunda patates kokusuyla dolu garajında yaptığı deney sonucunda DOOM, %100 patates gücüyle çalışıyordu. Equalo her ne kadar deneyden memnun çıksa da kötü bir yan etki keşfetti. Artık doğal olarak patateslerden nefret ediyordu.

 

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir Yorum

  1. Ubisoft liked this

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir