Anasayfa > Espor Haberleri > Dota 2 Belgeseli “Free to Play” Netflix Platformuna Geliyor

Dota 2 Belgeseli “Free to Play” Netflix Platformuna Geliyor

Dota 2 oyununun espor arenasından üç profesyonel ismi konu alan belgeseli “Free to Play” artık Netflix platformunda da izlenebilecek.

Gayet başarılı bir çıkış yapan Dota: Dragon’s Blood animesi ile oyun hayranlarının beğenisini toplayan Netflix, bir Dota 2 belgeseli ile karşımıza çıkıyor. 2014’te çıkış yapmış olan espor belgeseli, animenin çıkışının ardından Netflix’e eklenecek. Pazartesi günü popüler platformda yerini alacak olan belgesel, dünyanın ilk bir milyon dolarlık oyun turnuvasında mücadele eden üç profesyonelin hikâyesini oyunculara sunacak.

Dota 2 Belgeseli Free to Play Hakkında

The International 2011 turnuvası esnasında çekilen belgesel, Dota 2 oyuncuları Danil ‘Dendi’ Ishutin, Benedict Lim ‘hyhy’ Han Yong ve Clinton ‘Fear’ Loomis’in rekabet ederken yaşadığı tecrübeleri anlatıyor. Free to Play belgeseli, bir milyon dolar değerindeki ilk oyun turnuvasında mücadele eden esporcuların kişisel hayatına odaklanıyor. Belgeselde konuşanların arasında espor sektörüne ilgisi olan, sektörün içinden veya dışından birçok isim bulunuyor. Espor hayranı olan NBA oyuncusu Jeremy Lin de bu isimlerden bir tanesi. Sporcuların oldukları noktaya gelebilmek için yaptıkları fedakarlıklara dikkat çekiliyor. Espor sektörünün şimdi geldiği noktaya bakılınca adeta bizi zaman makinesine sokan bu belgesel, 7 yıldan beri Valve’in YouTube kanalında bulunuyor.

Netflix, belgeseli aşağıdaki şekilde tanımlıyor.

“Bu belgesel, profesyonel olarak bilgisayar oyunu oynayan üç oyuncunun milyon dolarlık ödüle ulaşmak için uluslararası bir turnuvada verdikleri mücadeleyi ekrana taşıyor.”

Bir saat on beş dakika uzunluğundaki bu belgeseli aşağıdan izleyebilirsiniz. YouTube’da da Türkçe alt yazısı bulunan bu belgeselin Netflix’e eklenmesinin ardından hâlâ YouTube’da kalıp kalmayacağı bilinmiyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir