Anasayfa > Oyun Haberleri > DualSense, NBA 2K21 Yorgunluğunu Oyunculara Yansıtacak!

DualSense, NBA 2K21 Yorgunluğunu Oyunculara Yansıtacak!

PS5’in kontrolcüsü DualSense, oyunculara NBA 2K21 oyununda yaşanan yorgunluğu, çarpmaları birçok farklı mekanikle hissettirecek.

PlayStation 5 ile gelen yeni nesil güncellemelerinden biri de DualSense’in özellikleriydi. Konsolun yeni kontrolcüsünde eskiye göre birçok yenilik olacağını, bu yenilikler arasında tetik tuşlarına basmanın zorlaştırılmasının da bulunduğunu öğrenen oyun geliştiricileri, yeni araçları nasıl kullanabileceğini araştırmaya koyuldu. Yazımızda geliştirici ekibin konuyla ilgili söylediklerini sizlere aktardık.

NBA 2K21, Yeni Nesle Kasım Ayında Geliyor

NBA 2K serisinin önceki oyunlarında sert müdahalede ve seyircinin bizi etkisi altına aldığı zorlu anlarda kontrolcünün titreştiğini hissedebiliyorduk. Oyunun geliştiricileri, kontrolcünün yapabildiği şeyler artınca bu tarz detayları da artırma kararı aldı.

Artık kontrol ettiğimiz oyuncu yorulmuşken hızlı gitme tuşuna basmak o kadar kolay olmayacak, oyuncu ne kadar yorgunsa tuş da o kadar sertleşecek. Post oynarken güçlü bir oyuncuyu kullanıyorsak bastığımız tetik tuşu bizi daha az zorlayacak, fakat cılız biriyle post-up oynamayı tercih ediyorsak da tetik tuşuna neredeyse hiç basamayacağız.

Topsuz alanda çarpışmalar, box-out, perdeye takılma gibi etki-çarpışma anlarında DualSense kontrolcüsü etkinin miktarına göre titreşecek. Böylece bir nesilden alışık olduğumuz titreşim mekanikleri gelişecek ve genişleyecek, etkiyi sadece çarpışırken değil, aynı zamanda oyunu kontrol ederken de hissedeceğiz.

nba-2k21

DualSense ve NBA 2K21

NBA 2K ekibi, paylaştığı blog yazısında özelliklerden detaylı bir şekilde bahsetti. PS5’in kontrolcüsünün böyle özelliklere sahip olacaklarını duydukları anda mühendislerle oturup ne yapabilecekleri konusunda beyin fırtınası yapmaya başladığını belirten ekip, birkaç farklı prototiple birlikte özelliğin nasıl kullanılabileceğini deneyimledi. PS5’in kontrolcüsü DualSense NBA 2K21 deneyimini gayet sarmalayıcı bir şekilde etkileyecek gibi gözüküyor.

Tetik direnci

“Oyuna göre uyarlanabilen tetikleri enerjiyi ve yorgunluğu aktarmak için kullanmayı tercih ettik. Sahanın etrafında dolaştıkça, oyuncunuzu yordukça Sprint tetiğinizin direncinin de arttığını hissedeceksiniz. Uyarlanabilir direnci post-up oyunları için de kullandık. Güçlü post oyunları zayıflara karşı oynarken L2’de çok az miktarda bir direnç hissedecek, fakat tersi durumda L2’ye basmak için daha çok güç kullanmanız gerekecek. Bunlarla oynaması çok keyifli, size hakikaten basketbol sahasındaymışsınız gibi bir deneyim yaratıyor.”

Temas geri bildirimi

“Temas geri bildirimine gelirsek eğer, kendisini çeşitli çarpışma sistemlerimizi geliştirmek için kullandık. Boxoutlar, vücuda çarpma, topsuz alanda çarpma, blok… Neredeyse oyuncuların önemli bir temas hissettikleri anların hepsinde kontrolcü, oyuncuların ve çarpışmanın gücüne bağlı bir yoğunlukta titreşecek. Ufak bir çarpmayla büyük bir etkinin farkını elinizde hissetmek mükemmel bir his. Ayrıca oyuncuları sahada çok tuttuğunuzu, ki bu durum da enerji seviyelerini azaltarak derin sakatlık sistemimiz kapsamında vücutlarına zarar verebiliyor, anlamanıza da destek oluyor.”

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir