Anasayfa > Oyun Haberleri > Dwarf Fortress Steam Hazırlığı: Yeni Haritalar Geliyor

Dwarf Fortress Steam Hazırlığı: Yeni Haritalar Geliyor

18 yıllık efsane Dwarf Fortress haritalarını yeniliyor. Yakın zamanda Steam’e gelmesi beklenen oyun, yeni grafikleriyle göz dolduruyor.

Yaşı ileride olan oyuncuların son derece iyi bildiği efsane strateji oyunu Dwarf Fortress’ın Steam üzerinden satışına başlanacağı ve genel olarak yenileceği duyurulmuştu. Görünen o ki, çalışmalar başladı. Steam’e gelişi, 2019 yılında duyurulan oyunun Steam sayfasında, çıkış tarihi halen “zaman görecelidir” ifadesiyle sergileniyor. Belirli bir çıkış tarihi belirtilmese de, oyuna yenilenmiş versiyonu piyasaya sürülmeden önce iyileştirmeler yapılacağı biliniyordu. Grafik ve harita konusunda yapılan iyileştirmeler, Dwarf Fortress’in Steam tarihininyakınlaştığına işaret ediyor. Oyunun fiyatının 20 dolar civarında olması bekleniyor.

Dwarf Fortress’ın grafikleri, o zamanki çoğu oyun gibi ASCII karakterlerinden oluşuyordu. Yapılan yenilikler de çığır açan türden olmayacak. Oyunun yenilenen grafikleri 32×32 çözünürlüğünde piksellerden oluşacak. Ancak bu değişiklik bile oyunun çehresini yenilemeye yeterli olacak.

dwarf fortress harita
ASCII grafikleri

Dward Fortress Nasıl Bir Oyun?

Dwarf fortress bir strateji ve simülasyon oyunu. Bir dwarf kolonisini oynadığımız oyunda, yer altında maden kazmamız ve yeraltı sistemleri oluşturmamız gerekiyor. Oyunda ayrıca düzenli olarak yemek yaratmak ve düşmanlarla savaşmanız gerekiyor. Bu anlamda, Minecraft ve Terraria gibi oyunların babası kabul edilebilir. Dwarf Fortress, oynamasını öğrenmesi zor ama bir kere öğrendikten sonra bağımlılık yapıcı bir oyun olarak ün yapmıştır.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir