Anasayfa > Oyun Haberleri > EA Codemasters Anlaşması Resmî Olarak Tamamlandı

EA Codemasters Anlaşması Resmî Olarak Tamamlandı

Electronic Arts (EA), Codemasters şirketini 1.2 milyar dolar karşılığında bünyesine kattı. Anlaşma bugün tamamlandı.

Dirt serisi, F1 gibi birçok yarış oyununu geliştiren şirket Codemasters’ın kasım ayında Take-Two tarafından satın alınacağına dair haberler ortaya çıkmıştı. Yaklaşık bir milyar dolarlık anlaşma tamamlanmadan önce araya giren EA, Codemasters’ı bünyesine katmayı başardı. 1.2 milyar dolarlık bir anlaşma ile yarış oyunlarında büyük tecrübesi bulunan Codemasters, EA’in bünyesine katıldı.

Codemasters’ın EA bünyesinde Need for Speed serisine destek olması bekleniyor. Halihazırda sevilen bir seri olan Need for Speed, ufak bir Codemasters dokunuşuyla oynanış açısından çok daha iyi noktalara ulaşabilir.

EA ve Codemasters CEO’larından Açıklamalar

EA’in CEO’su Andrew Wilson, anlaşma için aşağıdaki ifadeleri kullandı.

“Electronic Arts ve Codemasters’taki yetenekli ekipleri bir araya getirerek yarış oyunları için heyecan verici bir dönem başlatıyoruz. Yarış hayranlığı dünya çapında genişlemeye devam ediyor, bünyemiz altında bulunan çeşitli markalar sayesinde yeni ve inovatif deneyimler yaratabilecek, birçok yeni oyuncuya arabaların ve motor sporlarının heyecanını tanıtacağız. Ekiplerimiz oyuncular için her platformda bulunan inanılmaz oyunlarla yarış eğlencesi sektöründe global bir güç merkezi olacak, başlamak için sabırsızlanıyoruz.”

Anlaşmanın diğer tarafında bulunan Codemasters’ın CEO’su Frank Sagnier ise düşüncelerini aşağıdaki şekilde belirtti.

“Bugün Codemasters’ın tarihinde bir dönüm noktası ve hem çalışanlarımız hem de oyuncularımız için heyecan verici bir gün. EA ile partnerliğimiz, ekiplerimize sevilen oyun serilerinin yeni noktalara ve oyuncu ağlarıyla devasa bir global kitle kazandırma imkânı sunacak. Yarış oyunlarının çehresini dünyanın dört bir yanındaki yarış hayranları için daha da ilgi çekici deneyimler yaratarak değiştireceğiz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir