Anasayfa > Oyun Haberleri > Codemasters, Take-Two Entertainment Tarafından Satın Alınıyor

Codemasters, Take-Two Entertainment Tarafından Satın Alınıyor

Codemasters, 1 milyar dolara yakın bir anlaşmayla Take-Two Entertainment çatısı altına girecek. 2K ve Rockstar Games gibi dev firmaları bünyesine katan Take-Two şimdi de hedefine İngiliz devini aldı. Detaylar haberimizde.

Dirt, Grid ve F1 serileriyle yarış oyunu piyasasını neredeyse tek başına yöneten Codemasters, büyük bir anlaşmaya imza attı. Bugün Take-Two Entertainment tarafından yapılan açıklamaya göre şirket 994 milyon dolarlık bir ücret karşılığında Take-Two çatısı altına girmeye razı oldu. 2K, Rockstar Games, Rockstar North, Firaxis Games ve Private Division gibi devleri bünyesinde barındıran Take-Two yeni üyesiyle gücüne güç katacak. Anlaşmanın 2021 baharında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Eski Rockstar Yöneticisi Kendi “GTA” Oyununu Yapıyor

Bilmeyen okuyucularımız için Firaxis Games Civilization ve XCOM serileriyle tanınırken Private Division da Ancestors: Humankind Odyssey, Kerbal Space Program ve The Outer Worlds gibi piyasayı sallayan oyunların arkasındaki ekip.

Codemasters Ekibi GTA 6 İçin Mi Çalışacak?

GTA 6
Codemasters ekibi GTA 6’nın araba mekaniklerinde çalışacak mı?

Take-Two bu anlaşmayla neler planlıyor diye merak edenler için şirketin başındaki isim Strauss Zelnick’ten açıklama gecikmedi. Anlaşma hakkında BusinessWire‘a konuşan Zelnick, Codemasters’ın yarış oyunlarındaki vizyonunu bünyelerine katmaktan memnun gözüküyor ve bu vizyonun şirketine uyum sağlayacağını belirtiyor.

Zelnick. “Codemasters, piyasada en sevilen ve başarılı yarış oyunlarından bazılarını yaratma konusunda köklü bir geçmişe sahip. Bize sunacaklarının spor portföyümüz için son derece tamamlayıcı olacağına ve kuruluşumuzun uzun vadeli büyümesini daha da artıracağına inanıyoruz.” dedi.

Firma GTA 6 için araba fizikleri geliştirecek mi şu an bilinmez ama anlaşmanın tek amacının bu olmadığını ve Codemasters ekibinin kendi projelerine devam edeceğini söylemek mümkün.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir