Anasayfa > Oyun Haberleri > EA Play Xbox Game Pass’e Dahil Oluyor

EA Play Xbox Game Pass’e Dahil Oluyor

Xbox Game Pass EA Play işbirliği gündeme bomba gibi düştü. Servis ağını güçlendiren Microsoft’un bu hamlesi oyuncuların da işine yaracak.

Xbox, internet sitesinde yayınladığı bir duyuru ile EA Play’i bünyesine eklemeye hazırlandığı haberini verdi. Yapılan açıklamaya göre, Xbox Game Pass Ultimate for PC üyeleri, EA Play üyeliğinden herhangi bir ek ücret ödemeden faydalanabilecekler.

Resident Evil 7: Biohazard Xbox Game Pass’e Geliyor!

Microsoft geçtiğimiz üç yılda, servis ağını genişletmek için cüretkar hamleler yaptı. 10 milyon kullanıcı sayısına ulaşan Xbox Game Pass, oyunculara her cihazda oyun oynama imkanı vererek oldukça kullanışlı bir platform yarattı. 2019 yılında gerçekleştirilen E3 2019 etkinliğinde,  Xbox Gamepass Ultimate ve Game Pass for PC üyeliklerini açıklayan platform, yakın zamanda da Android telefonlara yaptığı güncellemeyle göz doldurmuştu.

Öte yandan EA, kendi platformunu yaratma konusunda bir dizi başarısız girişimde bulundu ve bu hamlelerin tamamında sınıfta kaldı. EA Access ve Origin Access denemeleri, oyuncular tarafından asla benimsemedi ve sektörde tutunamadı.

EA Access Fiyatları Sonunda Belli Oldu!

Xbox tarafından yapılan açıklamaya göre, EA ve Xbox işbirliğinin oyunculara getirisi şunlar olacak:

  • FIFA 20, Titanfall 2, Need for Speed Heat, Battlefield, Mass Effect, Skate, ve TheSims gibi EA’nın en popüler oyunlarının da dahil olduğu 60’dan fazla oyun platforma gelecek.
  • Oyun içi başarımlar ve ödüller eklenecek. EA’nın dijital satılan oyunları ve eklenti paketleri için üyelere özel içerikler ve indirimler sunulacak.
  • Madden NFL 21 ve FIFA 21 gibi oyunları 10 saat denemek mümkün olacak.
  • Bazı EA oyunları Android için desteklenecek.

Önümüzdeki günlerde, bu işbirliği ile ilgili yeni gelişmelerin çıkması oldukça olası. Ancak EA Play’in Xbox Game Pass’e dahil olması Microsoft ve oyun sektörü açısından oldukça önemli bir hamle olarak gündemi bir süre daha meşgul etmeye devam edecek.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir