Anasayfa > Oyun Haberleri > EA Steam Oyunlarının Fiyatını Yükseltti
ea-steam-oyunlarinin-fiyatini-yukseltti

EA Steam Oyunlarının Fiyatını Yükseltti

EA Steam oyunlarının fiyatını yükseltti. Fiyatlandırmalarıyla sürekli eleştiri konusu olan oyun şirketi bu sefer de Steam’de düzenlediği fiyatlarla gündemde.

Sims ve Red Alert gibi serileri çok sevilen Electronic Arts (EA), oyuncular tarafından fiyat politikalarıyla her zaman eleştiri konusu olmuştur. Görünüşe göre EA bu durumu çok da umursamıyor. Çünkü yakın zamanda Steam fiyatlarında ciddi zamlara gittiler.

Zamlar Steam kullanıcılarının gözlemleri sayesinde ortaya çıktı. Reddit’e yorum yapan bir kullanıcı, Birleşik Krallık, Kanada, Avrupa, Brezilya ve Rusya gibi ülkelerdeki fiyat farklarına dikkat çekti. Durum genel olarak incelendiğinde, her para biriminin etkilenmediği ancak bazı ülkelerde, özellikle Euro kullananlarda ciddi farklar olduğu görünüyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise 17.99£ olan fiyatı neredeyse iki katına çıkmış olan Sim City 4: Deluxe Edition.

Peki neden EA Steam oyunlarının fiyatını yükseltti? Büyük firmaların indirime girmeden önce fiyatlarını yükselterek sonradan normale çekip indirim yarattığı biliniyor. Etik ve bazı ülkelerde yasal da olmayan bu durum, ülke ve para birimlerine göre ayarsız değişen fiyat etiketlerinin nedeni olabilir. Bunun dışında değişen kurlarla beraber EA, fiyatlarını her ülkelerinde kendilerine göre bir standarda çekmiş olabilir.

Türkiye için konuşmak gerekise, EA’nın oyunları fiyat değişikliği var ya da yok, ucuz olmaktan uzak. EA Steam kataloğu incelendiğinde sevilen bir çok oyunun 129.00₺ olduğu görünüyor. Star Wars Jedi: Fallen Order oyununun fiyatı ise 399₺.

EA ve diğer oyun haberlerini kaçırmamak için bizi internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. EA’nın fiyat politikası konusunda ne düşünüyorsunuz? EA oyunlarını Steam üzerinden alıp oynamaya devam edecek misiniz? Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşın!

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir Yorum

  1. EA’ya e-mail yollayın arkadaşlar. Şikayetçi olun bu fiyatlardan. Ne kadar çok şikayet o kadar iyi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir