Anasayfa > Oyun Haberleri > Elden Ring Yapımcısı Hidetaka Miyazaki Oyunu Oynamayı Düşünmüyor

Elden Ring Yapımcısı Hidetaka Miyazaki Oyunu Oynamayı Düşünmüyor

Soulsborne yapımcısı Hidetaka Miyazaki son eseri olan Elden Ring için ‘prensipleri’ gereği herhangi bir oynama planı olmadığını belirtti.

Elden Ring Betası İçin 5 Karakter Sınıfı Paylaşıldı

Bu ay Edge‘in en son sayısı olan 367. basım, 16 sayfalık detaylı bir Elden Ring makalesiyle öne çıkıyor. Yapımcı Hidetaka Miyazaki ile özel bir röportaj içeren bu makale oyunun yaratılışının ardındaki süreci, Dark Souls serisi ile nasıl karşılaştırıldığını, açık dünya tasarımındaki zorlukların detaylarına odaklanırken ayrıca Miyazaki‘nin neden kendi oyunlarını oynamadığı sorusuna da cevap veriyor.

Eğer bir oyun oynayacak bir modda olsaydım ya da ideal bir oyun dünyam olsaydı, buna en yakın olan Elden Ring olurdu. Benim tipim olan oyunlar yapıyorum: sıkı çarpışma, keşfedecek zindanları olan fantezi ortaçağ sahneleri ve bunun gibi şeyler. Hoşuma giden şey bu. Ve Elden Ring bütün doğru noktalara parmak basıyor.

Muhtemelen Elden Ring‘i oynamayacağım çünkü bu kendi yaptığım bir oyun. Bu biraz benim prensibim. Yepyeni bir oyuncunun deneyimleyeceği bilinmeyenleri anlayamazdınız. Önceden dediğim gibi, oynuyormuş gibi hissettirmezdi. Ama oynayacak olsaydım, isteyeceğim ideal oyuna yakın olurdu.

Edge‘in 367. basımı 30 Aralık’a kadar çıkmayacak olsa da Issuu üzerinden (siteye erişim için VPN gerekebilir) kısa bir ön izlemeye ulaşabilirsiniz. Bu ön izlemede oyunla ilgili detaylar hakkında sorulan bazı sorulara ve Miyazaki‘nin cevaplarına erişebilirsiniz. Bu sorulardan biri de Elden Ring‘de neden yüzük takılamadığı, ki cevabı da şu şekilde:

Önceki oyunlarımızda – açık olmak gerekirse Dark Souls‘da – yüzükleri takılabilir bir eşya olarak kullandık ve bu sefer tılsımlar bu fikirlere daha geniş tasarım yelpazesi ile farklı bir yaklaşım sunmamızı sağladı. Tabii ki yüzükler bu oyunda fiziksel ‘parmak yüzüğü’ olarak da mevcut, fakat daha çok hikayeyle ve farklı karakter olaylarıyla alakalı eşsiz eşyalar olarak varlar. Bu sebeple Elden Ring’in dünyasında özel bir pozisyona sahip olmalarını ve tılsımlarla olan ilişkilerinde farklı bir bakış açısıyla var olmalarını istedik.

Elden Ring için planlanan çıkış tarihi 25 Şubat 2022 olarak kalmaya devam ediyor.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir