Electronic Arts hack saldırısına uğradı. Şirketin 28 milyon dolar değerindeki verileri çalındı. Detaylar haberimizde.
Siber saldırıya uğrayanlar kervanına yeni bir firma daha katıldı. Video oyunu dünyasının devi Electronic Arts hack saldırısına uğradı. Ortaya çıkan detaylara göre şirketin 780 GB boyutundaki verileri çalındı. Çalınan bilgiler arasında oyunların kaynak kodları, geliştirme araçları ve birçok kritik bilgi de yer alıyor.
Çalınan bilgilerin arasında Frostbite oyun motorunun kaynak kodunun da bulunduğu belirtiliyor. Hack saldırısının sorumluları ise EA hizmetlerinden istifade edecek tüm bilgilere sahip olduklarını ifade etti. Hacker ekibi verileri satmayı planladıklarını da ekledi.
Electronic Arts sözcüsü ise olaya dair açıklamalarda bulundu. Olayın geçerli olduğunu söyleyen sözcü, açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer verdi.
“Yakın zamanda ağımıza yapılan izinsiz girişi araştırıyoruz. Belirli sayıda oyun kaynak kodları ve ilgili araçlar çalındı.”
Electronic Arts’ın ise yaklaşık 800 GB‘lık veri zayiatı hakkında yetkililere başvurduğu bildiriliyor. Şirket hukuki olarak izleyebileceği tüm adımları izleyecektir. Ele geçirilen bilgilerin ise oyun şirketinin en kritik bilgileri olduğu belirtiliyor.
EA Hack saldırısının şirkete 28 milyon dolara mal olacağı tahmin ediliyor. Çalınan tüm verileri aşağıda listeledik:
- Frostbite oyun motoru kaynak kodu ve hata ayıklama araçları
- FIFA 21 maç bulucu sunucusu kodları
- FIFA 22 API anahtarları, SDK ve hata ayıklama araçları
- API anahtarları, SDK ve hata ayıklama araçları
- XBOX ve SONY özel SDK ve API anahtarları
- XB PS ve EA pfx ve crt anahtarları
Hack saldırısının arkasındaki anonim kişiler internetin çeşitli köşelerinde kodları satmaya başladı. Kanıt olarak dosyalar da sunan hackerların, ellerindeki bilgilerin geçerli olduğu ise kesinleşti.
CD Projekt Red Hack Saldırısı
Geçtiğimiz aylarda siber saldırı mağduru olan bir diğer firma ise Polonya merkezli CD Projekt Red olmuştu. Cyberpunk 2077’nin geliştirici koltuğunda oturan şirketin The Witcher ve Cyberpunk 2077 kaynak kodlarının çalındığı öne sürülmüştü.
Başta bu sürecin kurmaca olduğunu ve CDPR’ın hukuki bataktan çıkmak için kurguladığı öne sürülse de daha sonra çalınan kodlar için satış ilanı oluşturuldu. Electronic Arts gibi dev bir şirketin de aynı duruma düşmesi şirketlerin siber güvenlik önemlerini artırmasına neden olacaktır.