Anasayfa > Oyun Haberleri > Epic Games: Unreal Engine 5 Grafik Dünyasında Çığır Açacak

Epic Games: Unreal Engine 5 Grafik Dünyasında Çığır Açacak

Edge dergisine konuşan baş teknik direktör Kim Libreri, gelecek nesil oyun motoru Unreal Engine 5 ‘in yeni nesil sistemlerde sergileyeceği performans hakkında konuştu.

Libreri, Unreal Engine 5’in geliştirici dostu yönü hakkında bir demeç verdi:

“Tüm samimiyetimle Unreal Engine 5’i detaylar bağlamında oldukça kullanışlı yapmayı hedeflediğimizi söyleyebilirim. Eğer detay ve fotogerçekçilik oyununuz için önemliyse, Unreal Engine 5 ona gelecek nesilden beklenen bir görsellik sağlayacak.”

Epic Games’in teknoloji ön gösteriminde sunulan içeriği de göz bulundurduğumuzda Unreal Engine 5’in grafik dünyasına yapacağı katkının heyecan verici olduğunu söyleyebiliriz. Yine de üst düzey yeni nesilin getirilerini görmek için henüz çok erken.

Bunun sebebi ise sadece Unreal Engine 5’in 2021’e kadar çıkmasının zor olmasından kaynaklanmıyor. Aynı zamanda yeni nesil konsollarda atılacak adımlar da sektörün teknik anlamda sunacağı içeriği etkileyecektir.

Unreal Engine 5

Epic yetkilileri yeni nesil konsolların çıkışından sonra tam potansiyellerine ulaşmalarının zaman alacağına ve yeni neslin gelişiyle beraber ortaya çıkacağına inanıyor. Unreal Engine 5’in getirdiği yenilikler ile oyun dünyasında köklü değişiklikler olacağını ekleyen geliştiriciler, Unreal Engine 4’ten farklı olacağına dair bir demeç verdi.

”Bir kez deneyimlediğinizde çok farklı şeyler göreceksiniz ve bu farklı şeyler küçük bir zıplamadan çok devasa bir sıçrama olacak”.

Daha önce yayımlanan Unreal Engine 5 teknoloji ön gösterimini aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Hakkında Yasir KOCA

Oyunlara ilgisi super mario ile başlayan, sizlere haberleri direkt kaynağından taşıyan, tecrübe kazanmak için yazı yazan bir genç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir