Anasayfa > Oyun Haberleri > Eski Kadın CS:GO Oyuncusu Dolandırıcılıktan Hapis Cezası Aldı

Eski Kadın CS:GO Oyuncusu Dolandırıcılıktan Hapis Cezası Aldı

Counter Strike: Global Offensive’in e-spor kısmını takip edenler, maçı bilerek kaybetmekten veya hile yapmaktan ağır cezalar alan oyuncular olduğunu bilirler. Fakat eski profesyonel CS:GO oyuncusu bir kadın bunların çok ötesinde bir ceza aldı.

shay

CS 1.6 ve CS:GO’da MiBR ve Keyd Stars gibi takımlarda oynamış Shayene “shAy” Victorio, 2019 senesinde 11 yıllık espor kariyerini bitirerek, yayınlara yönelmişti. Twitch üzerinde yaklaşık 30 bin takipçisi bulunan Victorio, iddialara göre dolandırıcılık suçundan 116 yıl hapis cezasına çarptırıldı. UOL adlı Brezilya içerik sitesinde yayınlanan yazıya göre 118 kişi, Victorio’nun sahip olduğu bir internet alışveriş sitesi tarafından dolandırıldı.

Yayınlanan yazıya göre Sao Paolo Organize Suçlarla Mücadele Ekibi(GAECO), Victorio’nun banka dökümlerini ve mail kayıtlarını delil bulmak amacıyla araştırdı. Kanıtlar sonucunda hakim şirket kayıtlarında tutarsızlık olduğu sonucuna vardı. Fakat Brezilya kanunlarına göre dolandırıcılığın en uzun hükmü 30 yıl olduğundan Victorio bu cezaya itiraz edebilecek.

vac

Instagram üzerinden açıklama yapan shAy, tutuklanmadığını ve tutuklanmayacağını, suçun eski kocasına ait olduğunu söyledi. Bu sözler gözleri Victorio’nun eski erkek arkadaşı ve eski SK’in ve şimdi ise MiBR’in yıldızı Fernando “fer” Alvarenga’e çevirdi. Fakat suçların işlendiği tarihler ve ikilinin ilişkilerinin yaşandığı tarih uyuşmuyor.

Siz yayıncı ve profesyonel oyuncu olan birinin takipçilerinden yararlanması hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Facebook grubumuza katılarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

 

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir