Anasayfa > Oyun Haberleri > Europa Universalis IV Abonelik Sistemine Geçiyor

Europa Universalis IV Abonelik Sistemine Geçiyor

Paradox Interactive’in popüler strateji oyunu Europa Universalis IV abonelik sistemine geçiyor. Pahalı dlclerden şikayetçi olanların sorunu çözülmüş olabilir.

Europa Universalis IV, 2013 senesinde yayınlanmış bir grand strategy oyunu. Oyunda 1444 tarihinden 1821’e kadar var olan tüm ülkeler arasından birini seçerek yönetmeye başlıyorsunuz. Teknoloji, ticaret, savaşlar, taht kavgaları, isyanlar, dinler gibi onlarca konuda gerek tarihi kişilik ve olaylarla gerekse kendi şekillendirdiğiniz alternatif gelecekle ilerliyorsunuz. Strateji severler için komplike ama bir bir o kadar da eğlenceli ve ayrıntılı bir oyun kendisi.

Geliştiriciler sürekli olarak yeni güncelleme ve dlclerle destekleyerek oyuna sürekli yeni müzikler, ordu kaplamaları, eventler ve çeşitli yeni mekanikler getiriyor. Bir süre önce geliştirici günlüklerinde paylaştıklarıyla oyuncuların dlc sorununa da değinmişler. Bildiğiniz gibi oldukça fazla sayıda ve pahalı olan bu ek paketler bazen bir işkenceye dönüşebiliyor. Bunun farkında olan geliştiriciler de oyuna bir abonelik sistemi getirerek bu sorunu çözmeyi hedeflemiş.

Europa Universalis IV Abonelik

Paketinin fiyatı Türkiye için aylık 10.50 TL olarak belirlenmiş. Paketi aldığınızda Europa Universalis IV abonelik sistemi dahilinde çıkmış ve çıkacak tüm dlclere erişebiliyorsunuz. 100’e yakın müzik, görsel ve genişleme paketini kullanabiliyorsunuz. Bu sistemle tek bir dlc fiyatına 100 tanesini elde etmiş oluyoruz.

Bana soracak olursanız oyunu yaz için oynamak isteyen ve ya bir süre arkadaşlarıyla girip bırakacak insanlar için harika bir paket. Ancak benim gibi oyunu yıllarca oynayacak kişiler için bu fiyat bir süre sonra can yakabilir. Dlclerin indirime düşmesini bekleyip satın almak daha karlı olabilir. Oyunun büyük genişleme paketlerinin tamamı Steam‘de indirimsiz 280 TL etiketiyle satılıyor. Yani düşününce abonelik sisteminden 2 sene yararlanmak ile dlcleri toplu olarak satın almak aynı şeye denk geliyor. Üstelik satın aldığınızda bu ürünler sonsuza kadar da sizin oluyor. Öte yandan abonelikte yer alan müzik ve görsel paketlerini de hesaba kattığımızda 600 TL’ye kadar çıkan fiyatlar yerine aylık 10 TL ödemek oldukça karlı görünüyor.

Hakkında Ahmet Taha Koçtaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir