Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni Europa Universalis IV Sürümünde Bizi Neler Bekliyor?

Yeni Europa Universalis IV Sürümünde Bizi Neler Bekliyor?

Europa Universalis IV oyununa gelecek olan güncellemelerin konuşulduğu geliştirici günlüklerinin son bölümünde paylaşılanları konuştuk.

Europa Universalis IV Geliştirici Günlükleri Artık Sizlerle!

Europa Universalis IV’ün, veya kısaca EU4’ün yapımcı firması Paradox Interactive, uzun yıllardır belli aralıklarla (genellikle haftada bir) geliştirici günlükleri, orijinal adıyla developer diaries, yayınlayarak oyuncuları gelecek sürümlerde nelerin beklediğini bizlerle paylaşıyor. Biz de SaveButonu ailesi olarak bu günlükleri Türkçe olarak size özetlemeye karar verdik. Bugün, 7 Temmuz 2020’de yayınlanan geliştirici günlüğünü sizlerle paylaşacağız.

Yeni Sürümde Neler Var?

Paradox Interactive şirketinin Europa Universalis IV için yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü “bölgesel güncelleme” furyası yakında gelecek olan 1.31 sürümünde de devam ediyor. Britanya, Hindistan, Rusya, birçok diğer bölge ve son olarak da Kutsal Roma İmparatorluğu bölgesini revize eden ve yeni mekanikler getiren 1.30 sürümü ve “Emperor” ek paketini Güneydoğu Asya bölgesinde değişiklikler takip edecek. Şirket, henüz sadece harita değişikliklerini gösteren bir geliştirici günlüğü yayınladı, bölgede radikal bir değişiklik bulunmamakla birlikte yeni kabile devletleri eklendiğini görebilmekteyiz.

Europa Universalis IV 1.31 Güneydoğu Asya Ana Karasındaki Harita Değişikliği

Bunun dışında kültürel değişiklikler var; “Central Thai” ve “North Thai” kültürleri artık basitçe “Thai” olarak adlandırılıyor ve “Lao” ve “Shan” kültürlerinin de bulunduğu “Siam” kültür grubunda yer alıyor. Bu gruptaki ülkeler gerekli toprakları fethederek Siam devletini kurabiliyorlar, fakat sadece görev ağacı sayesinde bunu yapabilen Ayutthaya bir istisna. Son birkaç güncellemeye bakarsak EU4’e daha çoook kurulabilecek devlet gelecek!

Europa Universalis IV 1.31 Güneydoğu Asya Ana Karası Kültür Değişikliği Europa Universalis IV 1.31 Yeni Kurulabilir Ülke: Siam

Bu haftanın geliştirici günlüğü, ortalamaya göre biraz kısa olmasaydı (bunun sebebi büyük ihtimalle İsveç’teki tatil sezonu) sizinle daha fazla yenilik paylaşmayı isterdik ama maalesef bu hafta bu kadarıyla yetineceğiz 🙂

Sonraki haftanın günlüğünü takip etmek ve daha fazla oyun haberleri için gözünüz SaveButonu’nda olsun!

Hakkında Alpgiray SELİM

18 yaşında, oyunu modern dünyanın vazgeçilmez bir eğlence aracı ve uluslararasılaşma platformu olarak gören birey, öğrenci.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir