Anasayfa > Oyun Haberleri > Fallout 4 Dogmeat İçin İlham Olan Köpek River Hayatını Kaybetti

Fallout 4 Dogmeat İçin İlham Olan Köpek River Hayatını Kaybetti

Fallout 4 oynadıysanız sevgili sadık dostunuz olan Alman çoban köpeği Dogmeat‘in yoldaşlığının tadını ya bir noktada ya da oyun boyunca çıkarmışsınızdır. Dogmeat, gerçek bir Alman çoban köpeği olan River’dan esinlenerek şekillenmiş bir kişiliğe sahip, ve ne yazık ki bu kişiliği artık yalnızca Dogmeat yaşatacak.

Fallout geliştiricisi Joel Burgess bugün Twitter‘da erken saatlerde yaptığı paylaşımlar ile River’ın hayatını kaybedişinin üzüntüsünü paylaştı. Dogmeat‘in River’dan esinlenilmesi planlanmış bir şey değildi; aksine, tüm olay Burgess‘in silahlaştırılmamış ve gerçek bir yoldaş gibi hissettiren bir köpek istemesiyle başlamıştı. Ekibin yeni bir üyesinin Alman çoban köpeği referanslarıyla dolu masasını gördükten sonra Burgess, River’ı stüdyoya Fallout 4 yoldaşı Dogmeat üzerinde çalışanlar geliştiricilerle bağ kuracak bir ekip üyesi olarak getirmeye başlamıştı. BurgessRiver ile bağ kurdukça Dogmeat‘i de bir karakter olarak, bir arkadaş olarak görmeye başladılar.” ifadesiyle bu bağın ne kadar kuvvetli olduğunu belirtti.

Dogmeat‘in kişiliğini etkileyen birçok faktör River’ın kişiliğinden geliyor. Tıpkı sahibinin güvende olduğundan emin olmak için yürüyüşlerde sık sık duraksayıp arkasına bakan River gibi Dogmeat de arkasında güvenle yürüdüğünüzden emin olmak istiyor. Dogmeat‘in savaşlarda öldürmeyi değil, sizin güvenliğiniz için düşmanı oyalayarak uzakta tutmayı ön plana koymasının da sebebi aynı. Fakat yalnızca aynı kişiliği değil, ayrıca aynı modelleri ve sesleri de paylaşıyorlar. Belli bir noktada acı verici yalvarışlar için River’ı ayrı odaya kapatmak zorunda kalan Burgess, River’ın tekrar buluşmadaki sevincinin de başarılı bir ses örneği olduğunu belirtiyor. Ayrıca sakin bir köpek olduğundan River’ın modellemeleri de pek zor olmamış.

Dogmeat bir ip. Sizi dünyaya bağlıyor, her zaman yanınızda duruyor, sizi ailenize götürüyor ve ihtiyaçlarınızı tahmin ediyor. Güvende ve mutlu olmanızı istiyor. Başka bir deyişle, sizi seviyor. Eğer sevgi River’ın mirasıysa, bundan memnunum. Huzur içinde uyu, koca kız.” sözleriyle Tweetlerine son veren Burgess, sadık dostumuz Dogmeat‘in devam ettireceği mirasla gurur duyduğunu gösteriyor. Unutmayın, Dogmeat ve River post-apokaliptik dünyanın tüm zorluklarına rağmen her zaman sizin yanınızda olmaktan mutluluk duyacak.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir