Anasayfa > Oyun Haberleri > Fan Yapımı Devam Oyunu Dark Souls Nightfall Aralık Ayında Geliyor

Fan Yapımı Devam Oyunu Dark Souls Nightfall Aralık Ayında Geliyor

Fan yapımı devam oyunu niteliğindeki Dark Souls Nightfall modu yepyeni birçok özellik ile Dark Souls’u yeniden deneyimlemenize olanak tanıyacak.

2019 yılında AinTunez ve Grimruhk tarafından taslağı yapılan Dark Souls Nightfall modu, 2 yıl süren ekip toplama ve yapıma başlama aşamalarının ardından nihayet bir çıkış tarihi tanıtım videosuyla modu bekleyen hayranların yüzünü güldürdü. Elden Ring‘den tam bir ay öncesini, 21 Aralık 2021’i hedefleyen ekip Dark Souls Nightfall ile pek çok şey vaat ediyor.

Grimruhk kendi blogunda modu şu şekilde açıklıyor: “Nightfall yepyeni bir hikaye, yeni karakter ve düşmanlar, yeni bir dünya haritası (çoğunlukla var olan parçalarla inşa edildi) ve daha fazlasıyla bir fan yapımı Dark Souls devam oyunu. Tam olarak Dark Souls motoru ve içerikleri kullanılarak inşa edilmiş yepyeni bir Souls oyunu. Çarpışmalar tanıdık olan ve olmayan düşmanların karışımıyla hızlı tempolu olacak. Seslendirilmiş yeni NPCler ve yan görevler olacak. Nightfall ayrıca Majora’s Mask oyununun, favori oyunlarımdan birinin, dizaynından pek çok replik alıyor.” Modun heyecanını korumak adına blogunda fazla detaya inmeyen Grimruhk buna rağmen daha fazlasını öğrenmek isteyenleri Twitter‘ında karşılıyor.

Tamamen tek oyunculu hikayeden oluşan mod orijinal oyundaki teknik sorunlar sebebiyle yalnızca Dark Souls Remastered üzerinden oynanabiliyor. Herhangi bir ban durumunu önlemek adına indirilme esnasında oyunun internet erişimini kapatan mod bu sayede çevrimiçi oynanışı etkilemiyor. Ayrıca yeni içerikler arasında yalnızca hikaye, karakterler, düşmanlar ve harita yok; bu mod için özel olarak tasarlanmış silahlara da erişiminiz olacak. Hikaye konusunda da hoş bir detay var ki, Dark Souls‘un son sahnesine yepyeni bir perspektiften şahit olarak oyuna başlıyorsunuz.

11 kişilik küçük bir ekip tarafından oluşturulan bu Dark Souls Nightfall modu özellikle de Souls hayranlarını içerikleriyle tatmin etmeyi hedefliyor. 22 Şubat 2021’de paylaşılan 18 dakikalık oynanış videosuna göz atarak modun içeriklerine bakabilirsiniz. Daha fazla oynanış videosu paylaşmayı planlamayan ekip yalnızca yeni içerikler için ön gösterim yapabileceklerini belirtiyor.

Bu video geliştirme aşamasındayken kaydedildiğinden çıkış versiyonu farklılık gösterebilir.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir