Anasayfa > Oyun Haberleri > Far Cry 6 DLC İçerikleri Detaylandırıldı

Far Cry 6 DLC İçerikleri Detaylandırıldı

Ubisoft tarafından Far Cry 6 DLC içerikleri açıklandı. Oyun çıkışından sonra ek içeriklerle desteklenmeye devam edilecek. 

Birkaç gün önce geliştirme süreci sona eren ve 1.0 sürümüne ulaşan Far Cry 6‘nın ek içeriklerine dair yol haritası belli oldu. Buna göre, üç bölümden oluşan Season Pass içeriklerinin yanı sıra ücretsiz olarak birçok yeni içerik de oyuna dahil edilecek.

Öncelikle, Season Pass’in her bir bölümünde serinin önceki oyunlarından kötü karakterleri kontrol edeceğimiz ek hikayeler yer alıyor. İlk bölüm olan “Vaas: Insanity” ile Far Cry 3‘ün kötüsü Vaas‘ın hikayesini oynayacağız. Bu bölümün 2021’nin Kasım ayında yayınlanması planlanıyor. “Pagan: Control” adlı ikinci bölümde Far Cry 4‘te başımıza bela olan Pagan‘ın hikayesine ortak olacağız. İkinci bölümün 2022’nin Ocak ayında çıkması bekleniyor. “Joseph: Collapse” olan üçüncü ve son bölümde ise Far Cry 5′teki tarikat lideri Joesph yer alıyor. Bu bölüm 2022’nin Mart ayında çıkak.

Her bir bölümde o karakterin “kendi zihninin korkularından kaçışına” tanık olacağız. Bu karakterlerin geçmişine ve motivasyonlarına daha yakından bakacağız. Bu bölümler ölüp ölüp dirildiğimiz rogue-like tarzında bir oynanış sunacak.

Season Pass, Far Cry 6‘nın Gold, Ultimate ve Collector Edition sürümlerinde yer alıyor. Standart sürüme sahip olanlar Season Pass’i ayrıca satın alabilecek. Her üç bölüm de tek başına veya iki kişi co-op olarak oynanabilecek. Sadece bir kişinin oyuna sahip olması yeterli olacak.

Bu üç bölümlük içeriklerin dışında Season Pass’in içerisinde Far Cry 3 Blood Dragon da bulunuyor. Buna ek olarak Pass sahiplerine Far Cry 6‘da kullanılabilen yedi eşyadan oluşan Blood Dragon Set‘i de verilecek. Bunun içerisinde bir kıyafet, AJM9 ve Kobracon isimli iki silah ve Omega Enforcer adlı araç gibi eşyalar yer alıyor.

Far Cry 6 DLC içerikleri bunlarla sona ermiyor. Oyuna sahip olan herkesin ücretsiz şekilde erişebileceği üç farklı kategori daha bulunuyor. Haftalık olarak eklenecek yeni görevlerle, ana oyunu tamamladıktan sonra oyuncular Antón Castillo‘nun adamları tarafından Yara boyunca çıkarılan ayaklanmaları bastıracak. Bu görevleri tamamlayanlar yeni ekipmanlar kazanacak.

İkinci olarak, “Six Special Operations” adlı içeriklerle oyuna yepyeni lokasyonlar eklenecek. Bu operasyonlarda oyuncular, Antón‘un silah satıcılarının elinde bulunan kimyasal silahları ele geçirip silahlar patlamadan önce çıkış noktasına ulaşmaya çalışacaklar. Mesozoico ve Maceo isimli iki yeni bölüm oyunun çıkışında oynanabilir olacak, dört yeni harita ise daha sonradan eklenecek.

Son olarak da Danny Trejo, Rambo ve Stranger Things temalı cross-over içerikler Far Cry 6‘da olacak.

Far Cry 6, 7 Ekim tarihinde PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC ve Google Stadia üzerinden oynanabilir olacak.

Far Cry 6 Sistem Gereksinimleri Açıklandı

Hakkında Serhat Kadir Karataş

Ekibin en yeni üyesi. Witcher 3 hayranı. Beşinci kez başlamayı düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir