Anasayfa > Oyun Haberleri > FarmVille Facebook Desteği Kaldırılıyor!

FarmVille Facebook Desteği Kaldırılıyor!

11 yıl önce Facebook’a çıkarak kısa sürede popüler olan tarla simülasyonu FarmVille, aralık ayında Facebook’tan kaldırılıyor.

Oynaması tamamen bedava olup tarlayla ilgilenme, hayvan yetiştirme gibi çeşitli aktivitelerle oyuncuların beğenisini kazanmış, bir dönem neredeyse herkesin oynadığı oyun yıl sonuna kadar Facebook’ta kalacak. FarmVille’in Facebook’tan kaldırılmasının sebebi ise Flash Player desteğinin kesilmesi olacak. İnternet üzerinden oynanabilen tarla simülasyonu, Flash Player olmadan Facebook’ta çalışamayacağı için destek kesilecek.

Oyunun geliştiricisi Zynga, yaptığı açıklamada oyunun başından beri oynamış olan herkese teşekkür etti.

“Birçoğunuzun başlangıçtan beri bizimle olduğunun, bu oyunu yıllardır en az bizim kadar severek oynayan inanılmaz, global bir oyuncu kitlesi oluşturmaya yardım ettiğinizin farkındayız. Bunun için sizlere teşekkür ediyoruz.”

17 Kasım’a kadar oyun içi satın alım yapılabilecek, ardından oyunun ödeme sistemi kapatılacak. Oyuncular 31 Aralık’a kadar kalan paralarını harcayıp oyunu oynamaya devam edebilecek.

Kalan kısımda eğlenceli oyun içi aktiviteler üzerinde çalıştığını açıklayan Zynga, oyuncuları mobil platformlarda oynanabilen FarmVille 2’ye ve şu anda geliştirilmekte olan FarmVille 3’e yönlendirmiş durumda. FarmVille, 2009’da Facebook’ta çıkışını yapmasının ardından Mart 2010’da 83.76 milyon aktif oyuncu sayısına ulaşarak zirve yapmıştı.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir