Anasayfa > Oyun Haberleri > FFXIV Sage Simgesi Tripofobiyi Tetiklemesi Sebebiyle Değiştirildi

FFXIV Sage Simgesi Tripofobiyi Tetiklemesi Sebebiyle Değiştirildi

FFXIV geliştiricileri oyuncuların Sage simgesinden rahatsız olduklarını bildirmelerinin ardından simge daha az tetikleyici duruma getirildi.

Tripofobi yüzeylerde bulunan birbirine yakın kümeler halinde konumlanmış delikler nedeniyle korku ve endişe duyulması ya da iğrenme hissedilmesine sebep olan bir fobi türü. Tripofobiye sahip bireyler çilek, sünger, bal peteği, baloncuklar, hayvanlarda bulunabilecek benekli deri ve bu tip deliklere sahip herhangi bir yüzey tarafından tetiklenebilir ve panik atak, halsizlik, titreme veya kusma gibi belirtiler gösterebilirler.

Oyuncuların tetiklenmeleri durumunu ciddiye alan yapımcı ve yönetmen Naoki Yoshida yaptığı duyuruda “Reaksiyonun şiddeti insandan insana değişebilir ve bazılarını tetikleyen şeyler diğerlerini tetiklemeyebilir. Bu farklılıklara rağmen bize ciddi geribildirimlerinizi verdiniz ve bir şeyleri değiştirmek için hala zaman var. İş simgelerinin oyunda ve eşyalarda belirgin bir şekilde göründüğünü hesaba katarak Sage simgesini yeniden tasarlama kararı aldık.” şeklindeki ifadeleriyle rahatsız olan oyuncular için FFXIV üzerinde gereken değişikliği yapacaklarını bildirdi.

Yeni simge eskisini fazla değiştirmeden yalnızca Sagelerin büyü yeteneklerini simgeleyen noulithlerin boşluklarının içini dolduruyor ve daha hoş bir görüntü sunmak adına sağ ve sol noulithlere eğim veriyor. Endwalker çıkış zamanına yetişmesi için hızlıca düzeltilen simge resmi siteye eklenmiş durumda. Eğer simgenin eski ve yeni hallerinin karşılaştırmasını görmek isterseniz bir Reddit kullanıcısının paylaştığı yan yana fotoğrafa bu sayfadan erişebilirsiniz.

FFXIV

Oyunlarda fobileri tetikleyebilecek pek çok senaryonun oyuncuların karşısına çıkması mümkün, bu yüzden son yıllarda bazı geliştiriciler oyunun gidişatını bozmadan fobilere sahip bireylerin aktifleştirebileceği ayarlar sunarak deneyimlerini rahatça yaşamalarına olanak sağlıyor. FFXIV dışında örnek olarak araknofobisi olan bireyler için Grounded‘ın sunduğu örümcekleri basitleştirme modu veya Satisfactory‘nin sunduğu örümcekleri kedi fotoğraflarına dönüştürme modunu vermek mümkün.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir