Anasayfa > Oyun Haberleri > Yerli Oyun Stüdyosu Fiber Games PlayStation ile Resmi Partnerliğini Duyurdu

Yerli Oyun Stüdyosu Fiber Games PlayStation ile Resmi Partnerliğini Duyurdu

Yerli mobil oyun stüdyosu Fiber Games, Sony PlayStation ile partnerlik sürecini başarıyla tamamladığını duyurdu.

Rollic Games yayıncılığıyla mobil oyunlar geliştiren Fiber Games yeni bir sürece başladığını açıkladı. Sony PlayStation ile resmi partnerlik sürecini başarıyla tamamlayan oyun stüdyosu aynı zamanda Sony’nin test ve developer kit teknolojilerini envanterlerine eklediklerini de belirtti.

Weld It 3D‘ye imza atan oyun stüdyosu geçtiğimiz süreçte App Store üzerinde başarılı bir ivme yakalamayı başardı. Oyuncuların çeşitli ürünler üzerinde kaynak yaptığı Weld It 3D’nin dijital uygulama mağazası üzerinde neredeyse 20 bin incelemesi bulunuyor. Weld It 3D aynı zamanda 154 ülkede listelere girerek etkileyici kullanıcı istatistiklerine imza attı.

Fiber Games öncesinde Kral Şakir: Macera Adası ile uygulama mağazalarında başarılı bir çıkış yaptı. Sevilen çizgi diziyi tekrar oynanabilirliği yüksek bir oyun yapısıyla birleştiren oyun stüdyosu Kral Şakir: Macera Adası ile yakaladığı ivmeyi sürdürüyor.

Pek az bağımsız oyun stüdyosunun envanterinde yer alan test ve developer kit adlı cihazlar ise Fiber Games’in ufukta heyecan verici projelerinin olduğuna işaret ediyor. Diğer yandan Sony’nin PlayStation konsollarına oyun geliştirmek için tasarladığı cihazları uzun bir bürokratik süreç ile gönderdiğini belirtelim.

Oyun devi ile partnerlik sürecini tamamlamak bir yana, daha sonra cihazların Türkiye’ye gönderimini sağlamak bile oldukça meşakkatli olabiliyor. Geçtiğimiz süreçte yerli oyun ekosisteminin sancılı deneyimlerini ve geliştirici kitlerini edinemediğini paylaşmıştık.

Fiber Games Sony PlayStation resmi partnerliği hem stüdyo hem de yerli oyun ekosistemi için pek olumlu bir gelişme oldu. Halihazırda mobil oyun üretimine devam eden stüdyonun PlayStation partnerliği sonrasında neler yapacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir