Anasayfa > Oyun Haberleri > Final Fantasy 9 Animasyon Dizisine Uyarlanacak

Final Fantasy 9 Animasyon Dizisine Uyarlanacak

Final Fantasy 9 animasyon dizisi için çalışmalar bu yıl başlayacak. Sevilen serinin dokuzuncu oyunu animasyon dizisine uyarlanacak.

Son dönemde birçok video oyunu beyaz perdeye ve dizi formatına uyarlanıyor. Yayın platformlarında izleyeceğimiz video oyunu uyarlamalarının arasına bir yenisi daha eklendi. Final Fantasy 9 animasyon dizisi önümüzdeki yıllarda izleyiciyle buluşacak.

French Cyber Group Studios ve Square Enix tarafından geliştirilecek olan animasyon dizisi, bu yılın sonunda prodüksiyon çalışmalarına başlamayı hedefliyor. Diziden sorumlu ekip çalışmaların önümüzdeki yılın ilk çeyreğine sarkabileceğini de belirtti. Cyber Group Studios’un başındaki isim ise Final Fantasy oyunlarının izlenebilirlik açısından güçlü bir potansiyeli olduğunu düşünüyor. Uyarlamanın hem seriye hakim olanların hem de seriyle ilk defa dizi aracılığıyla tanışacak olanların beğenisini kazanması hedefleniyor. Animasyon dizisinin çıkış tarihine dair bir açıklama yapılmadı.

Final Fantasy 9 ise oyuncuları nispeten daha masumane bir senaryo ile karşılıyor. Prenses Garnet‘i kaçırmakla görevlendirilen Zidane‘nin daha sonra onun krallığını kurtarmasını anlatan oyun, diğer Final Fantasy oyunlarına kıyasla daha farklı bir tarza sahip. Çizgi film tarzını benimseyen oyun, beş milyondan fazla dijital kopya satmayı da başardı. Final Fantasy 9 animasyon dizisi ise ekranlarda göreceğimiz tek Final Fantasy uyarlaması değil. Geçtiğimiz yıllarda serinin farklı yapımları kendilerine televizyonda yer bulmuştu.

E3 döneminde Square Enix de ilk altı Final Fantasy oyununu tekrar yapacağını duyurdu. NES ve SNES dönemindeki tüm Final Fantasy oyunları yeni nesil teknolojilere uygun bir şekilde tekrar elden geçirilecek. Oyun serisindeki MMORPG Final Fantasy 14 ise 23 Kasım 2021 tarihinde Endwalker genişleme paketini bünyesine katmaya hazırlanıyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir