Anasayfa > Oyun Haberleri > Final Fantasy VII Remake’in Satışları 5 Milyon’u Geçti!

Final Fantasy VII Remake’in Satışları 5 Milyon’u Geçti!

 Square Enix tarafından geliştirilen ve yayınlanan JRPG oyunu Final Fantasy VII Remake’in satışları çıkışından bu yana dünya genelinde 5 milyon kopyayı geçmeyi başardı. Detaylar haberimizde.

10 Nisan 2020 tarihinde PlayStation 4 için çıkış yapan Square Enix’ni popüler JRPG oyunu Final Fantasy VII’nin Remake versiyonu, çıkışının ardından büyük ilgi toplayan yapımın çıkışından bu yana dünya genelinde 5 milyon kopyayı geçtiği, Twitter üzerinden atılan bir gönderi ile açıklandı. Oyun aynı zamanda Square Enix’in PlayStation üzerinde en çok sattığı dijital oyun olmayı başardı.

Final Fantasy VII Remake Hakkında

Popüler JRPG serisi Final Fantasy’nin 7.oyununun orijinali ilk olarak 1997 yılında çıkışını yaptı. Square Enix’in aldığı karar ile 10 Nisan 2020’de Final Fantasy VII’nin remake versiyonu yapıldı ve özel bir anlaşma ile belirli süre için sadece PlayStation 4 platformuna çıkışını yaptı. Unreal Engine 4 oyun motorundan gücünü alan oyunun PlayStation Store’da yer alan resmi tanıtım yazısı ise şu şekilde:

Dünya, gezegenin yaşam gücünü mako enerjisi halinde kontrolü altında tutan bir şirket olan Shinra Electric Power Company’nin hâkimiyetinde. Midgar kentinde, Shinra’nın elit SOLDIER biriminin eski üyesi ve artık bir paralı asker olan Cloud Strife, kendisini bekleyen inanılmaz sonuçtan bihaber, Avalanche isimli direniş grubuna destek oluyor.

Final Fantasy VII Remake, 10 Nisan 2021’de PlayStation 4 özel oyunu olmaktan çıkacak ve diğer platformlara gelebilecek. Ayrıca Final Fantasy VII Remake Part 2’de geliştirme aşamasında bulunuyor.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir