Anasayfa > Oyun Haberleri > Firewatch Filmi Yeniden Geliştirilme Sürecine Giriyor

Firewatch Filmi Yeniden Geliştirilme Sürecine Giriyor

2016 yılında duyurulan Firewatch filmi askıya alınmıştı. İmzalanan yeni anlaşma Firewatch oyununu beyaz perdeye taşıyacak. 

2016 yılında Good Universe ile yapılan anlaşma doğrultusunda Firewatch’ın beyaz perdeye uyarlanması planlanıyordu. Fakat Lionsgate Good Universe stüdyolarını satın alınca Campo Santo’ya oyunun hakları tekrar teslim edildi. Daha sonra hakkında duyuru yapılmayan film projesi duyurulduğu yıl askıya alınmış oldu.

Firewatch filmi

Daha sonra Valve tarafından satın alınan Campo Santo bu yıl içerisinde Snoot Entertainment ile yeni bir anlaşmaya imza attı. Bu iş birliği sonucunda Firewatch filmi geliştirilme sürecine sıfırdan başlayacak.

Snoot Entertainment’in başındaki isimler hakkında bir demeç veren Campo Santo kurucu üyesi Sean Vanaman, proje hakkında ümitli olduğunu belirtti.

“Jess ve Keith video oyunlarında kusursuz bir tat bulan çok çalışkan ve vizyon sahibi film yapımcıları. Jess ve Keith ile tanışır tanışmaz harika ortaklar olacağından emin olduk. Deneyimlerinden asla şüphe etmiyoruz.”

Firewatch Hakkında

Firewatch filmi

Henry adında bir orman gözcüsünü canlandırdığımız Firewatch hoş grafikleri ile gizemli bir senaryoyu harmanlamıştı. Oyun üzerinde devam eden yegane diyalog, Delilah adındaki merkez kamptaki başka bir orman korucusuyla ilerlemişti. Bu bağlamda Firewatch oyununu beyaz perdeye  uyarlamak teknik açıdan zorlayıcı olmayabilir. Projenin çıkış tarihi hakkında henüz açıklama yapılmadı.

Campo Santo’nun en sevilen yapımlarından biri olan oyun 2017 yılında BAFTA tarafından ödüllendirilmişti.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir