Anasayfa > Oyun Haberleri > Fiziksel FIFA Satışlarında Geçen Seneye Göre Büyük Düşüş Yaşandı

Fiziksel FIFA Satışlarında Geçen Seneye Göre Büyük Düşüş Yaşandı

Popüler futbol oyunu FIFA 21’in fiziksel satışları, çıkış haftasında serinin geçen seneki oyununa göre %42’lik bir düşüş yaşadı.

Popüler futbol simülasyonu genellikle mâli yılın başlangıcında en çok satılan oyun olarak zirveye otururdu. Bu seneki düşüşün arkasında birçok faktör yer alıyor, fakat fiziksel satışların düşüşünün dijitale yansıdığını da söyleyemiyoruz. Gamesindustry.biz’in raporuna göre haftaya elimizde olan dijital satış verilerinde fiziksele göre daha iyimser bir sonuç beklenmekte.

Oyunun fiziksel satışlarının düşüşünün sebepleri arasında geçen seneye göre neredeyse hiç değişiklik olmaması, oyuncuların oyunu satın almak için yeni nesil konsolları beklemesi gösterilmekte. FIFA serisinin ilk Steam’e çıkan oyunu FIFA 21’in dijital satışları ise platform değişiminden dolayı artacak gibi gözüküyor. Öyle ki, oyun Steam’de anlık 23.000 oyuncuya kadar ulaşarak The Witcher 3 ve The Elder Scrolls Online’ı geride bıraktı.

Böylesine büyük bir düşüşe rağmen hâlâ bu finansal yılda çıkışında en çok satan oyun olmayı başaran FIFA 21, The Last of Us: Part 2 ve Animal Crossing: New Horizons’ı geçerek bu alanda zirveye oturmuş durumda.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir