Anasayfa > Oyun Haberleri > Fortnite Apple App Store’dan Kaldırıldı

Fortnite Apple App Store’dan Kaldırıldı

Türünün ve son yılların en popüler oyunlarından birisi olan Fortnite Apple App Store’dan kaldırıldı. Detaylar haberimizde.

Battle Royale türünün en popüler oyunlarından biri olan ve dünya çapında tanınan Fornite, bilgisayar ve konsolların dışında mobil platformlarda da oynanabiliyordu. Hem Apple hem de Android platformlarda oynanabilen Fortnite’ta V-Bucks satın almak için ise oyuncular App Store ya da Google Play Store mağazalarını kullanıyordu.

Fortnite

Fortnite bu sabah oyun içi V-Bucks satışını kendi sistemleri üzerinden yapacaklarını açıkladı. Satış için kendi sistemlerini geliştirmenin yanında Apple ve Google Play’de 10$ satılan oyun içi paranın fiyatını kendi sistemlerinde 8$ olarak belirlediler. Bu fiyat farkının temel sebebi ise Apple ve Android’e ödedikleri %30 pay.

Bu gelişmeler yaşandıktan 3-4 saat sonra ise Apple bu durum hakkında bir hamle yaptı. Bu hamle ise Fornite’ı App Store’dan kaldırmak şeklinde oldu. Apple’ın bu hamlesinin ardından Epic Games ise Fornite Twitter hesabı üzerinden yukarıdaki paylaşımı yaparak dava açtıklarını belirtti.

Fortnite Apple Store’dan kaldırıldıktan sonra Epic Games sadece dava açmakla kalmayarak bir de Apple’ın yıllar önce yaptığı “1984” temalı reklamı Fortnite’a uyarlayarak paylaştı. Bu videoyu #FreeFortnite tagi ile oyun içindeki milyonlarca kullancısına da gösterdiler. #FreeFortnite hakkında tüm bilgileri öğrenmek için bu bağlantı üzerinden resmi siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Konu hakkında Apple tarafından ise resmi bir açıklama yapılmış değil. Konu hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir Yorum

  1. Apple ne gibi bir resmi açıklama yapabilir ki? Yani hem suçlu hem güçlü gözükür. Epic Games şöyle sağlam bir dava açsın da kendilerinin dokunulmaz olmadığını ve sürekli haklı olmadıklarını görsünler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir