Anasayfa > Oyun Haberleri > Fortnite Çinli Oyunculara Bağımlılık Karşıtı Sistem Getiriyor

Fortnite Çinli Oyunculara Bağımlılık Karşıtı Sistem Getiriyor

Fortnite Çinli oyuncular için bağımlılık sistemi getiriyor. Grind engellemek için 3 saatten sonra XP ödülleri yarıya indiriliyor.

Severek oynadığımız online oyunların bağımlılık noktasına gelebildiği doğru. Dünya çapında sorun olan bu durum, Çin’de ise tam bir kangrene dönüşmüş durumda. Bağımlılığın ötesinde Çinlilerin grind ve farm alışkanlıkları da geek dünyasının malumu. Fortnite’ın yapımcısı Epic Games de durumun farkında olacak ki, sonunda bu işe bir çare getirmeye karar vermiş.

Fortnite Chapter 2’yi oyuncuları heyecanla bekliyorlardı. Gelen bir çok yeniliğin yanında, dikkat çeken bir diğer değişiklik ise sadece Çin için uygulamaya konacak olan 3 saat sınırı. 3 saat süresini aşan oyuncular sırasıyla şu uyarıları alacaklar. Sızıntıyı gerçekleştiren Fire Monkey isimli twitter hesabına göre uyarılar ve cezalar üç kademede veriliyor ve uyarıların sıfırlanması için oyuna 5 saat ara vermeleri gerekiyor.

“3 saattir aktif olarak oyundasınız. Oyundaki kazanımlar yarıya düşürülecek ve challenge ilerlemesi durdurulacak. Kendi sağlığınız için lütfen lütfen oyundan çıkın ve biraz dinlenin. Uygun fiziksel egzersizler vücudunuz için iyidir.” 

“Yorgun oyun oynama evresine girdiniz. Oyundaki kazanımlar yarıya düşürülecek ve challenge ilerlemesi durdurulacak. Kendi sağlığınız için lütfen hemen oyundan çıkın ve biraz dinlenin. Uygun fiziksel egzersizler vücudunuz için iyidir ve lütfen zamanınızı akıllıca kullanın. “

“Sağlıksız oyun oynama evresine girdiniz. Kendi sağlığınız için lütfen hemen oyundan çıkın ve hemen dinlenin. Eğer oyundan çıkmazsanız sağlığınız zarar görecek. Oyun içi kazanımlarınız sıfıra indirildi ve challenge ilerlemeleriniz durduruldu.”

Oyuncular uygulamanın Çin ile sınırlı kalmayacağı şeklinde endişelerini dile getirirken, şimdilik Çin’de olmayan oyuncuları etkileyen bir durum olmayacak gibi görünüyor.

Fortnite ve diğer oyun haberlerinden anında haberdar olmak için bizi internet sitemiz üzerinden ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Sizce Epic Games’in hamlesi doğru mu? Amaç bağımlılığı engellemek mi yoksa grindın mı önüne geçmek? Bu uygulamanın dünya çapında yaygınlaşmasını ister miydiniz? Fikirlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir