Anasayfa > Oyun Haberleri > Fortnite Lise ve Kolej Düzeyine Adım Atıyor!

Fortnite Lise ve Kolej Düzeyine Adım Atıyor!

Dünyanın en popüler oyunlarından olan Fortnite Los Angeles kuruluşlu platform PlayVs ile kolej ve lise düzeyine adım atıyor.

Epic Games ile anlaşan şirket profesyonel arenayı lise ve kolej düzeyine kadar taşımayı düşünüyor. Aynı zamanda bu şekilde PlayVs‘in lise düzeyine girişi de resmi bir şekilde gerçekleşmiş oldu.

Fortnite

PlayVs e-spor kavramını lise düzeyine taşıma amacıyla Nisan 2018‘de kurulan bir şirket. Bu şirket aracılığla aynı takım ve bireysel sporlar gibi okullar arasında e-spor yarışmaları da düzenlenebiliyor. Bunun için de oyuncu başına 64$ gibi bir ücret ile okulumuzdan çıkan takımı komşu okullar ile – tabiri caizse- kapıştırabiliyorsunuz. Aynı zamanda PlayVs bu işte şu anda en iyi konumda ve bunun en büyük sebebini de şirketin kurucusu Delane Parnell, yayıncılarla partnerlik” olarak dile getiriyor. Yayıncılarla partnerlik kavramı da okulların ve organizasyonların üzerindeki yükü olabildiğine azaltmaya yarıyor. Bu sayede oyuncular herhangi bir aracı olmadan direkt oyuna girerek yarışmaya katılabiliyor ve anlık bir şekilde PlayVs üzerinden koçlara, seyircilere hatta profesyonel arenanın yetenek avcılarına yayın yapılabiliyor.

Fortnite

Aynı zamanda şirket maddi bir sıkıntı çekmiyor çünkü kuruldukları günden itibaren 96 milyon dolarlık bir bütçe elde ettiler.

Diğer oyunların aksine PlayVs, Fortnite konusunda daha ittihatlı davrandı ve oyunun ilk sezonunu ücretsiz bir karşılaşma haline getirdi. Bu sebeple artan ilginin sonucunda 13.000 okul gibi bir sayı ile karşılaşan şirket, ülkenin %68‘ini etkisine almış durumda ki bu sayı futbol müsabakalarında bile 14.000 okul.

Fortnite

Karşılaşmalarda okullar “Duo”lar şeklinde yarışacak ve ilk sezon için kayıtların son günü; liseler düzeyinde 17 Şubat, üniversiteyle kolejler seviyesinde ise 24 Şubat olarak belirlendi. Aynı zamanda organizasyonlar istedikleri kadar ikili takım ile katılabilecekler. Sezon heyecanı ise 2 Mart‘ta başlayacak. Sezonun yüksek kademe takımları ise Mayıs‘ta düzenlenecek olan şampiyona katılmak için play-off oynayacaklar.

En güncel oyun haberleri için bizi takipte kalın. Hoşça kalın?

 

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir