Anasayfa > Oyun Haberleri > Forza Horizon 5 İçin 12 Dakikalık Oynanış Videosu Yayımlandı

Forza Horizon 5 İçin 12 Dakikalık Oynanış Videosu Yayımlandı

Forza Horizon 5 için 12 dakikalık oynanış videosu yayımlandı, Meksika haritasının bazı detaylarını gösteren video oynanış konusunda da oyunculara büyük ipuçları verdi.

Forza Horizon 5, Kasım ayında buluşmayı heyecanla beklediğimiz, Forza serisinin yeni oyunu. 9 Kasım’da Xbox Series X/S, Xbox One ve bilgisayar için çıkış yapacak olan oyun çıktığı günden itibaren Xbox Game Pass’te yer alacak. Birkaç tanıtım videosu ve fragman dışında fazla bilgimizin olmadığı Forza Horizon 5 için 12 dakikalık bir oynanış videosu yayınlandı. Don Joewon Song adlı kanalda yayınlanan video, açık dünyayı bize tanıtırken özelleştirme menüsü konusunda da nelerle karşılaşabileceğimizi göstermiş.

Forza Horizon 5 İçin 12 Dakikalık Oynanış Videosu Yayımlandı

Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Haritada dikkatimizi çeken detaylar haritanın Meksika’ya özgülüğünü ortaya koyuyor. Büyüleyici sahiller, çamurlu yollar, kumlarla kaplı araziler ve bir volkan! Sokak yarışlarından daha çok doğal ortamlarda geçen yarışlar görebiliriz bu oyunda. Gelelim araç özelleştirmeye. Videoda gördüğünüz, araba severlerin kalbini çarptıran Toyota Supra 2020, çeşitli eklentilere sahip. Oyunda yine her zamanki gibi motor, egzoz, lastik, aerodinamiklik gibi çeşitli özellikleri geliştirebiliyoruz. Videoda geliştirme kiti olarak ise HKS Widebody Kit yer almış. Oynanış bakımından Forza Horizon 4’e göre çok büyük değişiklikler beklemiyoruz. Hala çitleri kırabiliyorsunuz ancak artık kırabileceğiniz nesnelere çalı çırpılar ve kaktüsler de eklenmiş. Arabaların fazla zarar görmemeyi sürdüreceğini de videodan görebilirsiniz. Oynanış konusunda önceki oyunda oyuncuları rahatsız eden birkaç detayın düzeltilmesinin yanında motor seslerini gerçekçileştirme konusunda çalışmalar sürüyor.

Forza Horizon 5’te “Damage Model” Değişecek Mi?

Önceki Forza oyunlarında olduğu gibi, Forza Horizon 5’in “damage model”ı (hasar modeli ya da hasar sistemi) aynı olacak. Oyundaki araçların fazla zarar görmeme sebepleri ticari anlaşmalara dayanıyor. Bildiğiniz gibi oyundaki araçların hepsi gerçek hayatta bulunan ve neredeyse birebir aynı modellenmiş araçlar. Bu araçların lisanslarını alabilmek oldukça sancılı bir süreç. Çoğu üretici, Playground Games ile markalarının zarar görmemesi karşılığında anlaşıyor ve bu anlaşmalar arabaların ne şekilde gösterilebileceğini de içeriyor. GTA serisindeki gibi tamamen parçalanmış arabaları bu oyunda görmek bu yüzden mümkün değil, Toyota son model Supra’sının gerçekçi bir şekilde paramparça olmasını bir oyunda göstermek istemez, bu hem marka değerine zarar verir hem de kullanıcıları korkutabilir/rahatsız edebilir. Üstelik gerçekçi hasar sistemleri oyundaki kazaların gerçekçiliğini artıracağından oyunun yaş sınırlamasını da değiştirebilir.

9 Kasım’da Xbox Series X/S, Xbox One ve bilgisayar için çıkış yapacak olan oyuna Microsoft Mağazası’ndaki sayfasından erişebilirsiniz.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir