Anasayfa > Oyun Haberleri > Gabe Newell Mart’tan Beri Yeni Zelanda ‘da Mahsur

Gabe Newell Mart’tan Beri Yeni Zelanda ‘da Mahsur

Gabe Newell Mart ayından beri Yeni Zelanda misafirperverliğinden faydalanıyor. Covid-19 pandemisi nedeniyle mahsur kalan Valve kurucusu halinden memnun.

Covid-19 pandemisi esnasında ülkelerin sınırlarını kapatması nedeniyle, bir çok insan bulundukları ülkede mahsur kaldı. Bu durum o kadar yaygın oldu ki, “Covid-19 mültecisi” isimli bir terim yarattı. Bu mülteciler arasında, oyun dünyasının Noel Baba’sı Gabe Newell da bulunuyor. Valve’in sahibi Gabe Newell, Steam tarzı dijital oyun satıcılığının öncüsü olarak tanınıyor. Gabe Newell, pandemi esnasında bulunduğu Yeni Zelanda’da mahsur kalarak, ülkenin  Covid-19 mültecilerinden biri oldu.

Half-Life: Alyx – Final Hours, Valve ve Yeni Ufuklar

Ancak Gabe Newell halinden hiç de şikayetçi gibi görünmüyor. PC Gamer’da yayınlanan habere göre, Gabe Newell ülkeyi o kadar sevmiş ki, Yeni Zelanda halkına misafirperverlikleri için teşekkür etmek amacıyla ücretsiz bir konser düzenlemeyi planlıyor. Konser planını Yeni Zelanda’da katıldığı bir gündüz kuşağı programında duyuran Newell, pandemiyle ilgili bazı açıklamalarda da bulundu.

Yeni Zelanda, pandemiyle mücadelede örnek gösterilebilecek ülkelerden biri. Pandeminin başından beri 1,555 vaka ve 22 vefat sayısına ulaşan ülkede şu anda virüs de bulunmuyor. Bu durum elbette Newell’ın geldiği Amerika’da çok daha farklı bir tablo seyrediyor. Amerika Birleşik Devletleri virüsün en yoğun vurduğu ülkelerden biri ve virüse karşı mücadele politikaya da sıçradığı için endişe veren bir durum seyrediyor.

Gabe Newell da bu durumu gündeme getirerek, Amerika’da kalan sevdikleri için oldukça endişeli olduğunu ve Yeni Zelanda’da durumun oldukça iyi olduğundan bahsetti. Newell, ayrıca Yeni Zelanda’daki komünite duygusuna da dikkat çekti.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir Yorum

  1. Dünyanın en şanslı insanı desem yanlış mı olur? Hem parası var hem huzuru

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir