Anasayfa > Oyun Haberleri > Gabe Newell, Steam Neden Bitcoin İle Ödeme Almıyor Sorularını Cevapladı

Gabe Newell, Steam Neden Bitcoin İle Ödeme Almıyor Sorularını Cevapladı

Valve’ın önde gelen dijital oyun mağazası Steam üzerinden Bitcoin ödemelerinin neden bir anda kaldırıldığı sorusuna nihayet açıklama geldi.

Valve Steam Pass Tarzı Bir Servis Getirmeyi Düşünmüyor

Aralık 2017’den önce Bitcoin ile ödemeyi iletilen adrese yapacağınız ücret transferi üzerinden kabul eden Steam bu yolla oyun satın almak isteyen bütün oyunculara hizmet desteği sunuyordu. Özellikle kripto parayla yapılan alışverişlerin popülerliği yavaş yavaş artıyorken sunulan bu fırsat hedef kitlesine kolaylık sağlamaktayken bir anda Steam üzerinden bu ödeme yönteminin kaldırılmış olması kafalarda soru işareti yaratmıştı.

Steam Bitcoin

PC Gamer tarafından Gabe Newell ile yapılan röportajda Gabe‘in yaptığı açıklamaya göre Bitcoin ile ödemenin kaldırılmasının iki sebebi var. İlki işlemlerin yüzde 50’sinin sahte olmasıydı. Bu, sahte ödemeler için kabul edilemeyecek bir miktar olduğundan hem Valve hem de geliştirici şirketler durumdan hiç de memnun değildi. İkincisi ise Bitcoin‘in değişken varlığı sebebiyle gelirlerin sürekli dalgalanmaya uğrama ve finansal zarar yaratma ihtimaliydi. Hem Valve‘ı hem de yapımcıları pek çok zarara sokan bu iki sebep yüzünden Aralık 2017’den itibaren kaldırılan Bitcoin desteği aynı problemleri barındırdığı sürece gelecekte geri dönmeyecek gibi duruyor.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir