Anasayfa > Oyun Haberleri > Game Factory Booster 2. Dönem Başvuruları Başladı

Game Factory Booster 2. Dönem Başvuruları Başladı

Google ve Game Factory işbirliği ile hayata geçirilen Game Factory Booster projesinde ikinci dönem başlıyor.

Her seviyede ve boyutta oyun girişimlerinin başvurularına açık olan Google for Startups – Game Factory Booster‘da ikinci dönem başlıyor. İlk kez geçtiğimiz yıl oyun girişimleri ile buluşan program bu yıl da girişimlere hızlı bir biçimde hedefledikleri büyümeye ulaşma imkanı sunuyor. Ülkemizde bebek adımlarını çoktan geride bırakıp kendinden emin bir biçimde ilerlemeye başlamış olan oyun sektöründe yer alan girişimciler için büyük fırsatlar sunan proje Türk oyun stüdyolarını küresel pazara taşımayı hedefliyor. 2021 Aralık ve 2022 Mayıs tarih aralığında devam edecek olan projenin başvuru süreci ise 13 Aralık 2021 tarihine kadar devam ediyor olacak.

Google ortaklığında ve Game Factory‘nin eğitmenleri ile gerçekleştirilecek olan programda oyun geliştirme sürecinin her boyutu ele alınacak. Bir stüdyoyu yürütme süreci, oyun geliştirme aşamaları ve ölçeklendirme gibi pek çok konu Game Factory Booster’ın ikinci döneminde ele alınan konular arasında olacak. Program hibrit olarak yürütülecek ve buna ek olarak ise Ankara, İzmir ve İstanbul‘da bulunan geliştiriciler fiziksel ofis imkanından da yararlanabilecekler. 19 haftalık programın sonunda ise stüdyolar yatırımcılar ile bir araya gelerek projelerini tanıtma imkanı bulacaklar.

Game Factory Booster
Barış Yesugey ve Efe Küçük

Konuya ilişkin olarak Google Geliştirici İlişkileri Bölge Lideri Barış Yesugey projenin ilk basamağında kazandıkları tecrübe ile ikinci basamağa daha emin bir biçimde geçtiklerini dile getirmiş durumda. Bunun yanı sıra Yesugey Türk oyun geliştiricilerine olan desteklerine devam edeceklerini belirtmiş vaziyette. Konuya ilişkin olarak Game Factory’nin CEO’su Efe Küçük ise Google ile yürütülen ortak projenin hem kendileri hem de Türk oyun geliştiricileri açısından büyük bir adım olduğunu ifade ediyor. Küçük ayrıca tecrübelerini ikinci dönemde çok daha ileriye taşıyarak geliştiricilerin yanında olacaklarını ve geliştiricilere daha büyük imkanlar sunabileceklerini de sözlerine ekliyor.

Başvurularınız için burada bulunan linki ziyaret edebilirsiniz.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir