Game of Thrones konusu nedir? Game of Thrones hikayesi ne anlatıyor? Diziye ve kitaplara dair birçok soruyu bu yazıda cevaplandırdık.
Game of Thrones televizyon tarihinin en başarılı dizilerinden biri olarak yayın hayatına 2011 yılında başladı. Fantastik edebiyat yazarı George R.R. Martin‘in kitaplarını temel alan dizi, uzun yıllar boyunca izlenme rekorları kırdı ve dünyaca ünlü oyunculara yer verdi. Game of Thrones konusu ve hikayesiyle milyonlarca izleyici ekrana kilitlemeyi başardı.
Uyarlama olarak çıkış yapan ve son bölümünü 19 Mayıs 2019 tarihinde yayınlayan yapım, aynı zamanda dünyanın en tartışmalı dizilerinden biri oldu. Son sezonlarında kitaplar yerine senaristlerin yazdıkları üzerinden ilerleyen yapım, özellikle son bölümleri dolayısıyla milyonlarca hayran tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.
Final bölümünün yayınlanmasından sonra hayranlar internette son sezonun tekrar çekilmesi için dijital imza kampanyaları başlattı. Bu kampanyalardan biri bir milyonu aşkın imza topladı. Dizide yer alan kimi oyuncular finalden memnun olduklarını dile getirse de genel atmosfer oyuncuların da memnun olmadığına işaret ediyordu.
Sonuç olarak sekiz sezon ve yüzlerce bölümden sonra dizi sona erdi. Buz ve Ateşin Şarkısı adlı kurgusal evrene dayanan Game of Thrones, popüler kültürde de kendine sağlam bir yer edinmeyi başardı. Peki Game of Thrones konusu nedir? Dilimize Taht Oyunları olarak çevrilen dizinin hikayesi ne anlatıyor?
Game of Thrones Konusu ve Hikayesi
George R.R. Martin tarafından yazılan ve D.B. Weiss ile David Benioff tarafından ekranlara aktarılan Game of Thrones, acımasız bir diyarın hikayesini anlatıyor. Westeros adı verilen diyarda farklı amaçlar uğruna sancaklarını göğe yükselten birçok soylu aile yer alıyor.
Westeros diyarının yüksek ve şanlı kalelerinde lordlar ve leydiler çeşitli entrikalar yürütüyor, karakterler kendi çıkarlarını kovalıyor; halk ise savaştan savaşa koşarken hangi krala hizmet edeceğini seçmeye çalışıyor.
Kimi karakter onurundan taviz vermemek için canından olurken, kimisi gururunu ayaklar altına alarak hayatta kalmaya çalışıyor. İzleyiciler ise aynı anda birden çok karakterin hikayesine ve birbirleriyle olan ilişkilerine tanık oluyor. Diğer televizyon dizilerinde kolayca rastlayamayacağınız düzeyde derinliğe sahip karakterler, her sezonda mantık çerçevesinde bir gelişim göstererek değişiyor ve farklı kimliklere bürünüyor.
Game of Thrones İzlenir mi?
Fakat bu anlattıklarımızın dizinin ilk sezonlarında geçerli olduğunu belirtelim. Çünkü televizyon tarihinin en başarılı uyarlamalarından biri olan dizi, özellikle son sezonlarından sonra maalesef bu unvanını kaybetti ve milyonlarca hayranında hayal kırıklığına sebep oldu. Yüzlerce bölüm boyunca kurmuş olduğu hikayeye sadık kalmayan yapım, son bölümlerinde karakter gelişimlerini adeta görmezden gelerek; gülünç denebilecek bir finalle karşımıza çıktı.
Fakat yine de üst düzey prodüksiyonu ve kitap serisine sadık kalan sezonlarıyla dizi hala bir şansı hak ediyor diyebiliriz. Özellikle pandemi sürecinde uzun soluklu bir dizi arıyorsanız Taht Oyunları iyi bir seçim olacaktır. FakatGame of Thrones konusu ile olmasa da finaliyle sizi büyük hayal kırıklığına uğratabilir. Beklentilerinizi ayarladıktan sonra diziye bir şans verebilirsiniz.
Game of Thrones Haneleri
Yedi Krallık’tan oluşan Westeros diyarının bir mutlak kralı ve farklı eyaletleri bulunuyor. Bu eyaletler de kendi aralarında küçük derebeylerine bağlanıyor. Derebeyleri de aileleri adına daha büyük hanelere yemin ederek sadakatlerini gösteriyor.
Birbirinden ilginç amaçlar uğruna birbirlerine savaş açan ya da çıkarları dolayısıyla müttefiklik kuran Game of Thrones haneleri ise aşağıda:
Targaryen Hanesi
Stark Hanesi
Arryn Hanesi
Baratheon Hanesi
Martell Hanesi
Greyjoy Hanesi
Lannister Hanesi
Tully Hanesi
Tyrell Hanesi
Game of Thrones hikayesi ve konusuna dair yazımız burada sona eriyor. Aynı evrene dair yeni dizilerin yolda olduğu ise geçtiğimiz süreçte duyurulmuştu. Bu bağlantı üzerinden yeni Game of Thrones dizileri hakkında bilgi alabilirsiniz.