Anasayfa > Sanat Haberleri > Yeni Game of Thrones Dizileri İçin El Sıkışıldı

Yeni Game of Thrones Dizileri İçin El Sıkışıldı

Yeni Game of Thrones dizileri yolda. Ünlü serinin yazarı George R. R. Martin HBO ile altı yeni dizi için beş yıllık anlaşma yaptı.

Son yılların televizyon ekranlarına damga vuran yapımı Game of Thrones, sekiz sezonluk yolculuğunun ardından sona ermiş ancak tadı damağımızda kalmıştı. Her ne kadar son sezonları hayranlar tarafından eleştiri oklarına tutulsa da, herkes Game of Thrones dizisinin yapım kalitesinin hakkını teslim ediyor. HBO’nun dev bütçelerle hazırladığı dizi, hem kendi türünde kült yapımlar arasına girdi hem de HBO’nun en başarılı ve karlı dizisi oldu. Hal böyleyken, HBO A Song of Ice and Fire evreniyle ilgili farklı projeler yapmak istiyor. Bu projelerden ilki 2019’da onaylanan ve 2022’de erkanlara gelecek olan House of the Dragon dizisi.

Game of Thrones Spin-off’u House of the Dragon Dizisinin İlk Oyuncuları Belli Oldu

HBO Targaryen hanedanının kökenlerini anlatan House of the Dragon dizisiyle de kalmamaya kararlı görünüyor. Yapım şirketi, evrenin yaratıcısı George R. R. Martin’le altı yeni diziyi kapsayan beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Yeni Game of Thrones dizileri evrenin diğer zamanlarını ve karakterlerini konu alacak. Bunlardan şu ana kadar bilinenleri ise şu şekilde:

  • Tales of Dunk and Egg: Sir Duncan the Tall ve refakatçisi Aegon Targaryenin hikayelerini konu alacak. Yumurta şeklinde sivri kafası nedeniyle Egg olarak anılan Aegon, daha sonra o yumurta kafaya bir de taç takacak.
  • 10.000 Ships: Dorne hanedanlığını kuran savaşçı kraliçe Nymeria’yı konu alacak. Nymeria ismini Game of Thrones’dan Arya’nın kurduna verdiği isim olarak hatırlayabilirsiniz.
  • 9 Voyages: Ünlü denizci Lord Corlys Velaryon’un  yaşadığı maceraları konu alacak.
  • Flea Bottom: King’s Landing’de fakir halkın yaşadığı bölgenin adı. Dizi burada yaşanan hayatları konu alacak.

Bu yapımlardan başka, bir de animasyon serisinin yapılması gündemde.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir