Anasayfa > Oyun Haberleri > GameX 2023 30 Ağustos’ta Başlıyor

GameX 2023 30 Ağustos’ta Başlıyor

Uluslararası Dijital Oyun ve Eğlence fuarı GameX 2023, 30 Ağustos – 2 Eylül tarihlerinde İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Kapılarını bir kez daha açmaya hazırlanan GameX on binlerce ziyaretçinin yanı sıra çeşitli oyun devlerinin de sahnesi olacak. Aynı zamanda Tencent Türkiye, GameX fuarında 4 yeni oyununun tanıtımını gerçekleştirecek.

Tencent Türkiye 4 Yeni Oyununu GameX’de Tanıtacak

Ülkemizde PUBG MOBILE ile mobil oyun sektöründe liderliği elinde bulunduran Tencent dört yeni oyununu duyurmaya hazırlanıyor. Tencent Games Türkiye Ülke Müdürü Aras Şenyüz yeni tanıtılacak oyunlar açıklamalarda bulundu.

“Oyuncular tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan UNDAWN ve yakın zamanda Türkiye’deki oyun severlerle buluşturacağımız SYNCED, Honor of Kings ve NBA Infinite oyunlarımızın tanıtımını da GameX fuarında gerçekleştireceğiz.”

PUBG Mobile Dünya Şampiyonası Finalleri Yolda

Oyun tanıtımlarının yanında Tencent Türkiye GameX için bir dolu etkinlik düzenleyecek. Tanıtılan oyunları deneme fırsatı, ünlü isimlerin oyuncular ile bir araya gelmesi, sahne performansları ayarlanacak.

Bununla beraber sadece GameX ziyaretçilerine özel Yükselen Yıldızlar Turnuvası Watch Party etkinliğini yine kendileri düzenleyecekler. Aras Şenyüz aynı zamanda PUBG MOBILE’ın Dünya Şampiyonası finallerinin İstanbul’da gerçekleşeceğini söyledi. Dev finalin İstanbul’da gerçekleşmesi ülkemiz ve oyuncular için heyecan verici olacak gibi duruyor.

GameX 2023 100.000’in Üzerinde Ziyaretçi Bekliyor

Oyun fuarlarının en büyüklerinden biri olan GameX geçen senelerde olduğu gibi yine dolu dolu geçecek. Fenomen buluşmaları, indie alanları, yeni yapılacak robot ve drone yarışları ve Geek Bazaar alanı gibi tonla etkinlik oyuncuları bekliyor olacak. Üç salon, açık alanlar ve toplantı salonlarından oluşacak fuar 100 binin üzerinde ziyaretçi beklentisinde.

Sektör Profesyonelleri ve B2B Alanları

Türk oyun sektörü için oyuncular kadar önemli olan sektörün önde gelen isimleri de GameX’de bulunacak. Özellikle Game Factory CEO’su Erdal Sarı bu konu özelinde açıklamalar yaptı.

Geçtiğimiz sene 1500’in üzerinde sektör profesyonelini buluşturup oyun sektöründe yatırım, mobil oyunlar, blockchain gibi temalarda konferanslar düzenlemiştik. Bu yıl da GameX’te hem sektör liderlerinin hem yatırımcıların hem de sektöre yeni girenlerin faydalanabileceği konferanslar, toplantılar ve indie alanını organize edeceğiz.”

GameX 2023 Biletleri 15 Temmuz’da Satışta

GameX 2023’ün biletleri 15 Temmuz’da satışta olacak. 30 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında kapılarını açacak olan fuara dair güncel bilgiler gamex.com.tr adresinden ve GameX’in sosyal medya hesaplarından alabilirsiniz.

Hakkında Furkan Oğur

Boş zamanlarında Raccoon City sokaklarında gezen mühendis adayı bir genç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir