Anasayfa > Blog > Gartic Phone Nasıl Oynanır?

Gartic Phone Nasıl Oynanır?

Arkadaşlarınızla kolaylıkla eğlenceli bir vakit geçirmenizi sağlayan tarayıcı tabanlı oyun Gartic Phone nasıl oynanır?

Oynamak için indirmeye ihtiyaç duymadığınız, tarayıcı tabanlı bir parti oyunu olan Gartic Phone, oldukça popüler hâle geldi. Kulaktan kulağa oyununun çizimli bir versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz bu oyunu arkadaşlarıyla birlikte oynamak isteyip nasıl oynanacağını bilmeyenler bulunmakta. Fakat endişelenmenize hiç gerek yok, çünkü Gartic Phone hem kurulumu hem de oynaması oldukça basit bir oyun. Yazımızın devamında oyunu nasıl kurabileceğinizi sırasıyla anlattık, ardından nasıl oynandığına değindik.

En İyi io Oyunları!

Oyuna başlamadan önce birlikte oynayacağınız arkadaşlarınızla bir sesli sohbet uygulamasında olmanızı öneririz. Böylece oyunun tadını daha iyi çıkarabilirsiniz!

Gartic Phone Oyununa Nasıl Girilir? (Oda Kurma)

Gartic Phone’a başlamak için öncelikle bir oda kurmanız gerekli. Oyunda bir oda kurabilmek için yapmanız gerekenler ise aşağıdaki şekilde.

Gartic Phone Oda Kurma

  • garticphone.com/tr linkinden oyuna girin.
  • Karakterinizi ve rumuzunuzu belirleyin.
  • “Başla” tuşuna başlayarak oyunu kurun.

Gartic Phone Davet Etme

  • Sağ alt kısımda bulunan “Davet et” butonuna tıklayın.
  • Kopyaladığınız davet bağlantısını oyuna gelmesini istediğiniz arkadaşlarınızla paylaşın.

Gartic Phone’da bu şekilde oda kurarak arkadaşlarınızı davet etmeniz mümkün. Sırada ise oyun ayarlarını düzenleyip eğlenceye başlamak var.

gartic-phone-kulaktan-kulaga

Gartic Phone Nasıl Oynanır?

Odayı kurduğunuza ve arkadaşlarınızı çağırdığınıza göre oyuna başlamadan önce oyun ayarlarını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Gartic Phone’un oyunculara sunduğu birçok ön ayar bulunuyor. Bu ön ayarlar sayesinde detaylı ayarlarla uğraşmanıza gerek kalmadan oyunu farklı şekillerde deneyimleyebiliyorsunuz.

Biz, şimdilik “Normal” modu anlatacağız. Bir süre sonra diğer ön ayarları da deneyebilir, hatta “Özel Ayarlar” sekmesinden kendi modunuzu oluşturabilirsiniz.

gartic-phone-modlar

Oyunu normal modda oynamak oldukça kolay. Öncelikle arkadaşlarınızın çizmesini istediğiniz, komik bir şeyler yazıyorsunuz.

Örnek olarak şunu verebiliriz: “Ahmet, Ali’yi TT Arena’da Mansur Yavaş’la birlikte yedi.”

Sonrasında ise bu yazıyı alan kişi bunu çizmeye çalışıyor.

Süre bittikten sonra yapılan çizimler oyunculara gösteriliyor ve oyuncular bu çizimin ne olduğunu tahmin etmeye çalışıyor.

Az önce bahsettiğimiz örneğin kötü bir şekilde çizildiğini düşünelim. Çizimi gören kişi, buna “Ahmet, Ali ve Mansur Yavaş’la futbol oynuyor.” diyebilir.

Sonraki turdaki çizimler ise bu tahminler üzerinden devam eder, oyunun sonuna kadar bu döngü sürer.

Oyun sonunda ise yapılan bütün tahminler ve çizimler kahkahalar içerisinde izlenir.

Yukarıda anlattığımız basit adımlarla kendi odanızı kurabilir, bu tarayıcı tabanlı çizim oyununun tadını arkadaşlarınızla birlikte çıkarabilirsiniz. İyi eğlenceler!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir