Anasayfa > Oyun Haberleri > Geliştiricisi Vefat Eden Oyun Don’t Make Love, Steam’de Bedava Oldu

Geliştiricisi Vefat Eden Oyun Don’t Make Love, Steam’de Bedava Oldu

Geliştiricisi Dario hayata gözlerini yuman etkileyici görsel roman Don’t Make Love, Steam’de ücretsiz oldu.

Dışarıdan bakınca herhangi bir görsel roman olarak gözüken, fakat geliştiricisinin gerçek hayatta karşılaştığımız sorunları bize sunmaya çalıştığı, bir nevi kendini anlattığı oyun Don’t Make Love ücretsiz oldu. Partneriyle çiftleştiğinde ölecek olan bir peygamber devesi olarak oynadığımız oyunda aşkımızı sürdürmekle en basit içgüdülerimizden olan birini gerçekleştirmek arasında kalıyoruz. Tamamen diyaloglar üzerine ilerleyen Don’t Make Love’da çizgisel olarak ilerlemeyen bir hikayenin üzerine birçok farklı son bulunmakta.

dont-make-love

Don’t Make Love Steam’de Bedava!

Steam’de incelemeleri çok olumlu durumda olan oyun için sadece İngilizce dil desteği bulunmakta. Oyunun yayımcıları, Don’t Make Love’ın başarı durumuna göre ileride daha fazla dil için gelebileceğini belirtmişti. Oyunun geliştiricilerinden Dario’nun ölümü üzerine bedava yapılan görsel romanın ücretsiz olmasından önce aşağıdaki açıklama yapıldı:

“Bu oyun, kişisel deneyimlerini, düşüncelerini ve duygularını açığa vurma ihtiyacı duyan mükemmel bir insan tarafından geliştirildi. Oyun sadece bir ilişki problemini değil, ayrıca hepimizin hayatımızda bir engelle karşılaştığımızda yaşadığı zorlukları bizlere sunuyor. Dario’nun hayali aslında bunu yansıtmaktı. Sadece kısa, eğlenceli bir zaman geçirme aracı değil, aynı zamanda küçük ve içten bir hayat deneyimi yaratmaktı, bunu yapmak için de oyuna kendi ruhunu kattı.

Onu hatırlamak ve herkesin onun ruhundan bir parça almasını sağlamak için Don’t Make Love bugünden itibaren bedava.”

dont-make-love-2

Dario’nun arkadaşları, açıklamanın devamında ise oyunu şu ana kadar oynayanlara eleştirileri ve destekleri için teşekkürlerini sunmasının ardından bu oyunun Dario tarafından herkes için yapıldığını belirterek “Oyunu yaşayın, deneyimleyin” açıklamasında bulundu. Buraya tıklayarak oyunun Steam mağaza sayfasına ulaşabilir, etkileyici görsel roman hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir