Anasayfa > Oyun Haberleri > Genshin Impact Chat Banları Politik ve Düşündürücü

Genshin Impact Chat Banları Politik ve Düşündürücü

Genshin Impact chat banları için seçilen kelimeler oldukça politik ve içinde yaşadığımız dünya ile ilgili ilginç ipuçlarına sahip.

Ücretsiz MMO Genshin Impact, 28 Eylül‘de çıkış yapmasına rağmen neredeyse 20 milyon indirilerek inanılmaz bir başarıya imza attı. Oyuncularının yoğunlukla Amerika Birleşik Devletleri ve Çin, Japonya gibi büyük Asya marketlerinde oynanıyor olması, oyunun sohbet kısmında banlanan kelimelere ilginç bir yön verdi.

Online zorbalık, trollük ve çevirimiçi diğer psikolojik etkiler artık oyuncu olsun ya da olmasın herkesin farkında olduğu kavramlar. Bu nedenle büyük oyuncu kitlesine sahip oyunlar, birer birer insanlar üzerinde oldukça kötü etkiler bırakabilen çevirimiçi zorbalığa karşı önlem alıyor. Bir çok oyunda, sohbet esnasında söylenmesinin istenilmediği kelimeler “***” karakterleriyle banlanıyor. Genshin Impact ise, bu önlemleri ilginç bir noktaya taşımış gibi görünüyor.

Genshin Impact Dört Günde 17 Milyon Kez İndirildi

Oyunda yasaklanması en çok dikkat çeken kelimeler arasında, “Tayvan”, “Hong Kong”, “Putin” ve “Hitler” gibi kelimeler de bulunuyor. Bu durumu fark eden bir oyun geliştirici Kazuma Hashimoto Twitter üzerinden yazdığı bir gönderiyle oyunla ilgili hiçbir haber yapmayacağını duyurdu. Hashimoto, kararına gerekçe olarak Hong Kong ve Tayvan kelimelerinin banlanmasını gösterdi.

Hashimoto’nun kararına cevap, Niko Partners‘ın Çin ve Asya işlerini yürüten Daniel Ahmad‘dan geldi.  Ahmad, bu kararın stüdyodan ziyade Çin’in yasalarıyla ilgili olduğunu ve stüdyonun yasaları takip etmek zorunda olduğunu söyledi. Çin, Hong Kong ve Tayvan ile siyasi olarak bir çok problem yaşıyor. Bu konularında tartışılması ise Çin’de yasak.

Genshin Impact, menşei Çin olan miHoYo tarafından geliştiriliyor. Çin, bilindiği gibi ulusal bütünlük adına, bir çok teknolojiyi halkına yasaklayan ve oyun firmalarının pazarına girebilmek için oyunları değiştirmeyi göze aldığı bir pazar. Yine de pazarın yoğunluğu ve kullanıcı sayısı, Çin’i vazgeçilmez bir pazar yapmaya devam ediyor.

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir