Anasayfa > Oyun Haberleri > Genshin Impact Dört Günde 17 Milyon Kez İndirildi

Genshin Impact Dört Günde 17 Milyon Kez İndirildi

28 Eylül’de çıkış yapan Genshin Impact, sadece mobil cihazlar üzerinden en az 19 milyon kullanıcı tarafından indirildi.

Genshin Impact

Genshin Impact’i Unity ile geliştirilmiş, oynaması ücretsiz, açık dünya rol yapma oyunu olarak özetleyebiliriz. Aslında oynanış ve oyun mekanikleri olarak The Legend of Zelda: Breath of the Wild‘a oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Büyük bir haritada dolaşarak görevler yapıyor, sandıklar açarak eşyalar toplayarak karakterimizi geliştiriyoruz. Oyunda ayrıca bir co-op modu da bulunuyor.

MiHoYo tarafından geliştirilen oyunun en büyük özelliği ise, büyük bir yapım olmasına karşın PC, Playstation, Android ve IOS platformlarının hepsinde oynaması ücretsiz olması. Dolayısıyla Genshin Impact kısa bir sürede büyük bir oyuncu kitlesine ulaştı.

Mobil uygulama performans analiz sitesi olan App Annie‘nin yaptığı açıklamaya göre, tüm platformlardan ücretsiz yayınlanan oyun, mobil platformlar üzerinden sadece dört günde 17 milyon indirilmeye ulaştı. Ayrıca Gameinformer.biz‘e göre bu çıkış, Çinli bir firmanın şu zamana kadar yaptığı en başarılı çıkış. Oyunun PC ve Playstation 4 platformları üzerindeki istatistikleri ise henüz bilinmiyor.

Genshin Impact oyunu

Çin’in büyük video oyunu pazar analiz şirketlerinden biri olan Niko Partners‘ın yaptığı açıklamaya göre ise oyun daha şimdiden oyun içi satın alımlar ve reklamlar üzerinden 50 milyon dolar kazanmış durumda. Bu gelirin büyük bir çoğunluğu Çin, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri‘nden geliyor. Yaklaşık 5 milyon oyuncunun ise diğer ülkelerden olduğu tahmin ediliyor.

Genshin Impact’i PC, Playstation 4, Android ve IOS platformları üzerinden ücretsiz bir şekilde oynayabilirsiniz.

 

 

 

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir