Anasayfa > Oyun Haberleri > Gizli Minecraft Sürümü Gün Yüzüne Çıktı

Gizli Minecraft Sürümü Gün Yüzüne Çıktı

Gizli Minecraft sürümü 10 yıllık arayışın ardından sonunda ortaya çıktı. Gizemli 1.1.1 sürümü 2010’da sadece birkaç saatliğine kullanıcılara açılmıştı. Detaylar haberimizde.

2009 yılında hayatımıza giren Minecraft, çeşitli efsanelerin ve korku hikayelerinin konusu olmuş, oyun tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı. Herobrine adlı bir varlığın oyuncuları lanetlediği iddia edilen sürümlerden bugünlere çok fazla zaman geçti ama Minecraft gizemleri bitmek bilmiyor. Bugün hikayemizin konusu Alpha 1.1.1 sürümü. Alpha 1.1.1 tarihin tozlu sayfalarından nasıl geri getirildi?

Yıllar boyunca pek çok Minecraft sürümü kayboldu ve topluluğun uğraşlarıyla yeniden bulundu. Hatta Minecraft topluluğu oyunla ilgili gizemleri çözmeyi o kadar seviyor ki efsanevi bir ekran görüntüsünün oyunun hangi sürümünde, hangi seed’de ve hangi yerde çekildiğini bulacak kadar ileri gidebiliyor. Bu sefer de topluluk kayıp bir sürümü ortaya çıkardı. Alpha 1.1.1 sürümü, 2010 yılında çok kısa bir süreliğine kullanıma açılmış, ardından da bir daha indirilememişti. Bu oyunun ilk çıktığı dönem için oldukça normaldi, hızla gelişen oyun sık sık güncellemeler alıyordu. Yaklaşık 3 saat 25 dakikalık bir süre boyunca indirmeye açık olan Alpha 1.1.1 sürümü de bu güncellemelerden birisiydi. Ama diğerlerinden farkı, alışılagelmiş güncelleme günü olan Cuma yerine Cumartesi paylaşılmış olmasıydı.

10 Yıldır Popülerliğini Koruyan Minecraft, Tam Olarak Nasıl Bir Oyun? -  Ekşi Şeyler

18 Eylül 2010‘da 4 saatten bile kısa bir süreliğine indirmeye açılan bu sürüm, bugün oynadığımız sürümün en önemli parçalarından biri olan eğilme mekaniğini oyuna getirirken oltayı da Minecraft dünyasına tanıtıyordu. Ancak bu sürümün büyük bir sıkıntısı vardı, bu sürüm oyun ekranını bir anda griye çeviren bir buga sahipti. Mojang hemen kolları sıvayıp hatayı ortadan kaldırdığı yeni bir sürüm yayınlarken, eski sürüm de tarih olmuştu.

Minecraft topluluğundan onlarca kişi bu eski sürümü bulmak için toplandı. Bu kişiler arasında güncelleme arşivi yapanlar ve Minecraft uzmanları da vardı. Ancak hatalı bir sürüm olduğundan 1.1.1 sürümü iletişim kurdukları kimsede yoktu. Herkes bu sürümden kurtulmuş, yeni güncellemeleri indirmişti. Alpha 1.1.1’i bulmak için umut tükeniyordu.

Ninja Village in Minecraft Marketplace | Minecraft

Yakın zamanda işler değişti. Sürümü arayan kullanıcılardan biri Twitter’da bir Tweet’e denk geldi. @Lunasorcery adlı bir kullanıcının 18 Eylül 2010’da, güncellemenin çıktığı gün attığı Tweet, yeni bir Minecraft sürümünün geldiği hakkında basit bir yorumdan ibaretti. Kullanıcılar Luna ile iletişim kurup bu sürümün hala bilgisayarında olup olmadığını öğrenmek istedi. Luna gerçekten de dosyaları silmemişti, Alpha 1.1.1 sürümünün belki de son kopyalarından biri bu şekilde kurtarıldı ve topluluğa kazandırdı. Tweet’in sahibi Luna son olarak şunları söyledi:

Kıssadan hisse, hiçbir dosyayı silmeyin.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir