Anasayfa > Oyun Haberleri > God of War: Ragnarok Sonunda Duyuruldu

God of War: Ragnarok Sonunda Duyuruldu

God of War: Ragnarok Playstation 5 etkinliğinde kısa bir tanıtım videosuyla duyuruldu. Oyunun 2021’de çıkması bekleniyor.

Tanıtım videosu:

Fragmanda sadece semboller, oyunun ismi ve çıkış tarihi gösterilmiş. Ekranda önce Kratos’un ikonik sembolü, Yunan alfabesinin Omega harfi gözüküyor.Bunun ardından ise sırasıyla “Raidho”, “Ansuz”,”Gebo”,”Naudiz” gibi rünik alfabeden harfler Omega’nın üzerinde beliriyor. Bu harfler rün dilinde ᚱᚨᚷᚾᚨᚱᛟᚲ yani RAGNAROK kelimesini oluşturuyor. Ragnarok, İskandinav mitolojisinde kıyamet demek.

“Ragnarök is coming” Ragnarok geliyor. Kıyamet geliyor.

God of War: Ragnarok Hakkında Bildiklerimiz

“Boy!”

Yunan mitolojisindeki tanrılarla kapışmasının ardından kendini bir İskandinav diyarında bulan Zeus’un oğlu Kratos, buz devi Faye(ya da Laufey) ile evleniyor ve çocukları “Atreus” doğuyor. Atreus, bildiğimiz kadarıyla mitolojideki Loki karakterini temsil ediyor. Kehanetlere göre Ragnarok’u başlatacak olan tanrı da Loki’nin ta kendisi. Oyunda Kratos ve Atreus Ragnarok’u, İskandinav mitolojisinin kıyametini 100 kış öne çekiyor ve 3 yıl sürecek kışı yani Fimbulwinter’ı başlatıyor.

Yeni oyunda Odin, Thor gibi tanrılarla tanışma şansımız olabilir. Tabi Marvel evreninin iyi kalpli ve eli yüzü düzgün Thor’undan bahsetmiyoruz. God of War’daki Thor açgözlü, bencil bir yıkım makinesi. Thor’un God of War’un sonunda Kratos’un evini ziyarete geldiği sahnede de bunu görebiliyoruz. Bu karakterlerin birbiriyle savaşması en çok beklediğimiz olaylardan biri. Tabi belki de Odin’i devirmek üzere iş birliği yapmayı da seçebilirler, kim bilir.

God of War 5: Ragnarok
Freya, Atreus ve Kratos.

 

Görmeyi beklediğimiz bir diğer şey ise Baldur’un ölümünün ardından Freya’nın durumu. Hatırlarsınız, oğlunun elinden kurtardığımız Freya evrendeki tüm lanetleri Kratos’a okumuştu. Bıraksak ölüyordun Freya ayıp değil mi… Bu ölümün ardından yeni oyunda Freya ve Odin tekrar bir araya gelebilir mi? Odin de Thor gibi düşmanımız mı olacak yoksa iyi bir karakter olmayı mı seçecek?

Bunların yanında merak ettiğimiz bir diğer konu da zaman ve diyar yolculuğu. Bir önceki oyunda diyarlar arasında yolculuk yapabileceğimizi öğrenmiştik. 9 diyardan 6 tanesini ziyaret edebildiğimiz oyunda Asgard, Vanaheim ve Svartalfheim’a geçiş iznimiz yoktu. Tanrıların evi Asgard ve Vanir tanrılarının diyarı Vanaheim yeni oyunda büyük ihtimalle ziyaret edilebilir diyarlar olacak. Peki ya zaman yolculuğu? Jörmungandr, oyunda World Serpent olarak bilinen Midgard’ın dev yılanı, aslında Loki’nin yani Atreus’un çocuğu. Kendisi gelecekten günümüze geliyor, görevi kehanetlere göre Thor’u Ragnarok sırasında öldürmek ve bunu yaparken ölmek. Bu zaman yolculuğu oyunda nasıl açıklanacak? Aynı zaman yolculuğu yeteneğine Atreus veya Kratos da sahip olacak mı?

Benim gibi mitoloji ve God of War sevenlerin heyecanla beklediği yeni oyun umarım aklımızdaki tüm sorulara cevap verir ve birbirinden dehşetli boss fight’lara sahne olur.

Rün alfabesiyle nasıl yazdığımı merak edenler için: Rune Translator.

Daha çok oyun haberi için Save Butonu Oyun Haberleri.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir