Anasayfa > Oyun Haberleri > Google Stadia’ya Özel Oyun Geliştiren Stüdyolarını Kapattı

Google Stadia’ya Özel Oyun Geliştiren Stüdyolarını Kapattı

Google Stadia hizmetine özel oyun geliştirmesi planlanan stüdyolarını kapatmaya başladı. Detaylar haberimizde.

Google, Stadia’ya özel yapımlar geliştirme fikrinden vazgeçti. Teknoloji devi, PlayStation ve Xbox’a karşı hamle olarak kendi hizmetine özel yani exclusive yapımlar sunmayı hedefliyordu. Gün içerisinde verilen demeçler sonucunda şirketin bu projeyi askıya aldığı ortaya çıktı.

“Google Stadia teknolojisini daha da ileriye taşımayı ve işbirliklerimizi güçlendirmeyi hedeflediğimiz bu süreçte, Stadia için özel oyunlar geliştirme fikrine yatırım yapmayacağız.”

Stadia’nın yönetim heyetinde yer alan Phil Harrison verdiği demeçte video oyun sektörüne doğrudan bir atılım yapmak yerine halihazırda bulunan geliştirici ve projelere yardımcı olacaklarını belirtti. Stadia’nın daha önce kararlaştırdığı gibi diğer geliştiricilerin oyunları ise bulut temelli olarak sunulmaya devam edecek. Fakat Google satın aldığı stüdyolar ile beraber kendi adını taşıyan yapımlar geliştirmeyecek. Oyun konsollarını karşısına alan Stadia için oyun stüdyolarını kapatmak bir geri adım olarak nitelendirilebilir.

Crayta PC Platformuna Gelecek

İlk önce Stadia’da çıkış yapması beklenen özel yapım Crayta ise yılın son çeyreğine doğru bilgisayarlar için çıkış yapacak. Bünyesinde crossplay desteği barındıran yapım Unreal Engine ile geliştirildi. Oyunun bu hizmete özel olmasının yanı sıra dikkat çeken diğer farklı yönü ise State Share özelliğine sahip olmasıydı.

Planlanan sisteme göre State Share aracılığıyla oyuncular sadece bir bağlantıya tıklayarak Crayta dünyaları arasında geçiş yapabilecekti.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir