Anasayfa > Oyun Haberleri > Halo 2 PC Betası Mart Ayının Sonunda Başlayacak

Halo 2 PC Betası Mart Ayının Sonunda Başlayacak

Halo 2, 2004 senesindeki çıkışıyla Xbox konsollarının satışlarını patlatmış, konsollarda FPS türüne yeni bir soluk getirmişti. Yıllar sonra oyunun yıl dönümü şerefine çıkartılan PC Betası ise bu ay sonunda başlayacak.

Halo 2 bundan yıllar önce Xbox platformunda büyük işler başarmış, eleştirmenler ve oyuncular tarafından çokça beğenilmişti. Son zamanlardaysa yapımcılar seriyi yavaş yavaş PC platformuna çıkartıyor. Halo: Reach ve Halo: Combat Evolved‘dan sonra şimdi sıra Halo 2: Anniversary‘de!

Halo 2

Microsoft ve 343 Industries, PC platformu için Halo 2: Anniversary ve Halo: Reach oyunlarının betaları için bir çıkış tarihi verdi. Mart ayının sonunda başlayacak beta testlerine katılımların açık olduğunu da belirten yapımcılar, Halo Insider programına dahil olan herkesin buradan betaya katılabileceğini söyledi. Yaptıkları açıklamada “Hatırlatmak amacıyla söyleyelim, beta testleri oyunun herkesin erişimine açılmadan önce Halo Insider üyelerimize erken erişim sunmanın bir yoludur. Genellikle oyunda pürüzler bulunur ve devam etmekte olan bir çalışmayı temsil eder. Bu oyunları oluşturmak bir süreçtir ve bu süreçte bazı şeyler değişebilir. Her şey yolunda giderse Mart ayı sonu itibarıyla beta testini başlatmayı amaçlıyoruz.” diye eklediler.

İlerleyen süreçte Halo: The Master Chief Collection adı altında serinin tamamı PC platformuna çıkmış olacak. Halo: Reach ve Halo: Combat Evolved Anniversary geçtiğimiz günlerde çıkışını yapmıştı. Microsoft‘un şuana kadar izlediği sıraya göre tüm oyunlar yıl dönümlerinde PC‘ye çıkmış olacak. Buna göre sırada betası bu ay sonu başlayacak olan Halo 2: Anniversary, daha sonraysa Halo 3 ve Halo 4 oyunları sırasıyla PC‘ye gelecek.

Hayranlarının ve zamanında konsolu olmadığı için oynayamayanların yüzünü güldüren bu gelişmeler aslında Halo: Infinite için bir hazırlık tabii ki. Oyunun bu senenin sonlarına doğru çıkması bekleniyor. O zamana kadar da Microsoft bizi gazlamaya devam edecektir.

Hakkında Ahmet Taha Koçtaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir