Anasayfa > Oyun Haberleri > Hideo Kojima Xbox ile Niyet Mektubu İmzaladı

Hideo Kojima Xbox ile Niyet Mektubu İmzaladı

Ünlü oyun geliştiricisi Hideo Kojima Xbox ile niyet mektubu imzaladı. İki taraf projeler üzerinde çalışmayı hedefliyor.

Death Stranding, The Silent Hill ve Metal Gear Solid gibi efsanevi oyun serilerine imza atan Hideo Kojima ile teknoloji devi anlaşıyor. Video oyun geliştiricisi ve Microsoft geçtiğimiz gün beraber çalışmak istediklerini ifade eden bir niyet mektubu imzaladı. Genel detaylar üzerinde anlaşan taraflar yakın zamanda resmi bir işbirliğini duyurabilir.

Japon video oyun üstadı geçtiğimiz aylarda daha önce örneği sunulmamış bir video oyunu formatı geliştirmeyi istediğini söylemişti. Bu noktada bulut teknolojileriyle de yakından ilgilenen Kojima, Microsoft ile yeni fikrini hayata geçirmek için işbirliği yapmaya oldukça yakın. Her geçen gün farklı bir oyun stüdyosunu bünyesine katan teknoloji devi ise bulut hizmetlerinde değişikliğe gitti. Daha önce Portal ve Left 4 Dead gibi yapımların geliştirme sürecinde görev alan Kim Swift, şirketin bulut temelli oyunculuk bölümüne yardımcı direktör olarak atandı. Bu atamanın arkasındaki sebep de rapordaki detaylar arasında yer alıyor. Detaylara göre Kim Swift, Hideo Kojima Xbox işbirliğiyle geliştirilen yeni oyunda Kojima’ya yardımcı olacak.

Yeni oyuna dair herhangi bir detay ise henüz duyurulmadı. Fakat sürecin daha en başında olduğu düşünüldüğünde bu durumun doğal olduğunu söyleyebiliriz. Diğer taraftan Hideo Kojima geliştirdiği oyunları oldukça ilginç bir şekilde sunmasıyla da tanınıyor. Geçtiğimiz haftalarda yeni bir Silent Hills oyunun yolda olduğu iddiaları öne sürülmüştü. Bir diğer örnek ise Death Stranding ve çıkış sürecinde ortaya çıkan söylentileri gösterebiliriz. Hideo Kojima’nın gizemli tarzını göz önünde bulundurursak yeni oyun hakkında uzun bir süre daha yeni bir haber alamayacağımızı söyleyebiliriz.

Her halükarda Hideo Kojima Xbox işbirliğinin video oyun dünyası için müthiş bir haber olacağına eminiz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir