Anasayfa > Oyun Haberleri > HITMAN 3 PlayStation VR Desteği İle Geliyor!

HITMAN 3 PlayStation VR Desteği İle Geliyor!

HITMAN 3, PlayStation VR desteği ile geliyor. Dün akşam Sony’nin yaptığı State of Play etkinliğinde oynanış görüntüleri dahi gösterildi. Detaylar haberimizde.

Dün akşam saatlerinde Sony, State of Play sunumunu gerçekleştirdi. Kısa süren sunumda gösterilen oyunlar arasında çoğu kişinin heyecanla beklediği HITMAN 3 de vardı. Normal oynanış görüntülerinden çok, oyunun VR desteği gösterildi. PlayStation VR için özel bölümler barındıran oyunda Agent 47 adlı karakterimizin bakış açısından bakacağız olaylara. VR desteği yalnızca HITMAN 3 için değil diğer iki oyun için de gelecek. Normal oynanışa baktığımız zaman görsellik olarak önceki HITMAN oyunlarından fazlasıyla fark var. Tabi oynanış VR’a geçince görsellikte ister istemez bir düşme yaşanıyor. VR sekansında bir dikkat çeken şey ise sesler oldu. Yaptığınız her hareketin oldukça gerçekçi sesler barındırması daha güçlü bir oynanış deneyimi sunacaktır. Mesela deri eldivenlerimizi sıkma, yürüme ve oynanış videosunun son saniyelerinde gördüğümüz serinin meşhur silahı olan Fiber Wire’ı gerdiğimizde çıkan sesler, oyuncuları oldukça şaşırttı.

Oynanışta bir dikkat çeken unsur da yürüme sekansları oldu. Bildiğiniz üzere çoğu VR oyunlarında yürüme yerine ışınlanma vardır. Fakat HITMAN 3’de gördüğümüz kadarıyla ışınlanma yerine normal yürüme olduğunu görüyoruz. Tabii büyük ihtimalle ışınlanma seçeneği de olacaktır oyunda. Malum VR oyunlarının sorunudur bu. Baş dönmesi, rahatsızlık gibi sorunların yanında, oynadığınız mekanın dar veya geniş olması da önemli sonuçta. Rahatsızlık demişken acaba HITMAN 3, görselliğinden ve akıcılığından ötürü oyuncularda sorun yaşatacak mı yoksa Half-Life: Alyx gibi işini iyi mi yapacak hep birlikte göreceğiz. Sunumda oyunun PlayStation VR desteği ile geleceği söylendi fakat diğer VR cihazlarıyla oynanabilecek mi şimdilik bilinmiyor.

HITMAN 3, PS5 İçin Geliyor!

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir